Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10479

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο Θησείο. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα

Κάθε νέος και νέα, που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον του, για τα δικαιώματά του στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, καλείται σήμερα να πάρει τη θέση του στη μεγάλη νεολαιίστικη προεκλογική συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Θησείο, στις 7.30 μ.μ., στην οποία θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει συναυλία με το ιταλικό συγκρότημα «Banda Bassotti» («Μπάντα Μπασότι»).


ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ στον εκβιασμό να επιλέξει μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Ερευνα υπό τον έλεγχο του κράτους. Τα αποτελέσματά της πρέπει να ενσωματώνονται στη ζωή του λαού και να οδηγούν στη βελτίωσή της

  • Η έρευνα δεν μπορεί να καθορίζεται από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρέπει να υπάρχουν προτεραιότητες στην Ελλάδα. Η έρευνα έχει ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Να υπάρχει καταμερισμός, αλλά πρέπει να υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός με στόχο ανάπτυξη προς όφελος του λαού.
  • Στην προεκλογική περίοδο, κυριαρχεί στην αστική προπαγάνδα ένας χυδαίος εκβιασμός ότι οι επιλογές του είναι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να μην υποκύψει ο λαός, να αντισταθεί στη σχεδιασμένη επιχείρηση να οδηγηθεί να ζει μέσα στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τη σύγχυση.
  • Είναι πάρα πολλοί εργαζόμενοι, που σκέφτονται ότι ανάμεσα στα δυο κόμματα, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ή και τα δυο κόμματα κινούνται στην ίδια γραμμή πλεύσης, χωρίς, ταυτόχρονα, να σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα. Τους καλούμε, αυτό που εκτιμούν στην πράξη, να το βγάλουν στην κάλπη. Με ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  6  -  7

Προσφορά

Ο ΣΠΥΡΟΣ και η ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΓΟΥΛΙΑ πρόσφεραν στο ΚΚΕ 2.000 ευρώ.Συνέντευξη για την Κοινωνική Ασφάλιση

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα νέα μέτρα που έρχονται ενάντια στη Κοινωνική Ασφάλιση, σήμερα Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του ΚΚΕ, στον Περισσό.


Ψευτοδιλήμματα

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες του εργατοϋπάλληλου, του αγρότη, του μικρομεσαίου, του νέου ζευγαριού κλπ. ή ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος, την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, και όχι ποιος έκανε περισσότερο δανεισμό ή ποιος έκανε περισσότερες σπατάλες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την κάλπικη αντιπαράθεσή τους στα ζητήματα των ελλειμμάτων και του χρέους, παραπλανούν συνειδητά το λαό. Να τελειώνουμε με τα ψευτοδιλήμματα «μεγάλο δημόσιο χρέος και αυξήσεις μισθών» ή «δημοσιονομικό νοικοκύρεμα και πάγωμα μισθών», «συρρίκνωση ή διεύρυνση των επενδύσεων». Σε κάθε περίπτωση θα πληρώσει ο εργαζόμενος και όχι το κεφάλαιο. Το ΠΑΣΟΚ προβλέπει μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη που επανεπενδύονται. Εμείς απαιτούμε να πληρώσουν την κρίση και το δημόσιο χρέος, τα μονοπώλια, τα οποία ωφελήθηκαν από δανεισμό κι ελλείμματα. Οι όποιες επιμέρους διαφορές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αφορούν το πότε, πώς και με ποιες προτεραιότητες θα αφαιρεθούν δικαιώματα και εισόδημα απ' το λαό, για να ισχυροποιηθούν τα μονοπώλια (π.χ. το ψευτοδίλημμα έμφαση στη σταθεροποίηση της οικονομίας ή περισσότερα αναπτυξιακά κίνητρα). Στις εκλογές, λοιπόν, κάτω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δυνατό ΚΚΕ.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόθεση διοίκησης του ΟΑΕΕ να αυξήσει κι άλλο τις εισφορές των ασφαλισμένων διοργανώνει για μεθαύριο Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ.


ΣΕΛ.  20


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org