Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10481

Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ
Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, κόμμα ευθύνης για την αναπτέρωση της ελπίδας του λαού

ΣΕΛ.  14   -   17

Καλούμε: Εργαζόμενους από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Αριστερούς ριζοσπάστες Να ψηφίσουν θαρρετά ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Στις 4 Οκτώβρη να εμφανιστεί ένα ενωτικό λαϊκό ριζοσπαστικό ρεύμα που δεν υποκύπτει στα εκβιαστικά διλήμματα, δεν θα αλλάζει ρότα

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τη νεολαία στο Θησείο στις 19/9/2009
Η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τη νεολαία στο Θησείο στις 19/9/2009
Καλούμε να ψηφίσουν θαρρετά και να κάνουν το τολμηρό βήμα προς τα μπρος όλοι όσοι το είχαν σκεφθεί στις προηγούμενες εκλογικές μάχες και δεν το αποφάσισαν. Αλλά και εκείνοι που σήμερα είναι προβληματισμένοι. Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα που ψήφιζαν έως τώρα ΝΔ. Αυτή η παράδοση δεν ταιριάζει, πρέπει να κοπεί. Καλούμε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να σκεφτούν ένα πράγμα: Το τυρί είναι ωραίο, αλλά όταν είναι μέσα στη φάκα, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα.

Καλούμε ιδιαίτερα αριστερούς, προοδευτικούς, ριζοσπάστες, που στα χρόνια της δεκαετίας του '70 και του '80 βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες. Οι δρόμοι μας με ορισμένους από αυτούς χώρισαν για διάφορους λόγους.Ιδιαίτερα καλούμε εκείνους που απογοητευμένοι από τις διεθνείς εξελίξεις και εξαιρετικά θυμωμένοι διάλεξαν να δοκιμάσουν και άλλους δρόμους, δρόμους όπως τους έλεγαν τότε και τους λένε, σύγχρονους, εκσυγχρονιστικούς, ανανεωτικούς.

Ξέρουμε καλά ότι πολλοί από αυτούς αισθάνονται ότι η δοκιμασία αυτή μετατράπηκε σε δική τους δοκιμασία. Και σήμερα δεν μπορούν να ελπίζουν σε θολά πράγματα. Πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες, και αφού στην κάλπη ψηφίζεις ένα κόμμα και αφού η αποχή ισοδυναμεί με δυνάμωμα της συντηρητικής πολιτικής, τότε πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στα πολλά κόμματα ένα κόμμα, αυτό που αντικειμενικά είναι πιο κοντά τους πολιτικά, ανεξαρτήτως των ιδεολογικών διαφορών.

Καλούμε, λοιπόν, να ψηφίσουν το ΚΚΕ για ένα και μόνο λόγο: Οτι την άλλη μέρα όλοι αυτοί οι ψήφοι, και αυτών που σταθερά ψηφίζουν ΚΚΕ και αυτών που ενδεχομένως για πρώτη φορά θα ψηφίσουν ή και ευκαιριακά, θα μετατραπούν σε δύναμη του λαϊκού αγώνα, στη δημιουργία ενός ενωτικού, ριζοσπαστικού λαϊκού ρεύματος, το οποίο ξέρει να αντιπολιτεύεται από σταθερές θέσεις, παλεύει στο καθοριστικό πεδίο της οικονομίας και όλου του εποικοδομήματος της κοινωνικής πολιτικής, των ηθικών και πολιτιστικών αξιών, που πάντα ήταν ψηλά όταν το κίνημα ανέβαινε.


ΣΕΛ.  3,   6  -  24


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Αλληλεγγύη στον ιρλανδικό λαό να απορρίψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας

ΣΕΛ.  25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ