Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11141

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τα προβλήματα των νέων ζευγαριών έχουν βαθύτατα πολιτικό περιεχόμενο

ΣΕΛ.  6  -  10

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για την προστασία των ανέργων
  • Συγκεντρώσεις σε 44 πόλεις της χώρας
  • Αθήνα, 6 μ.μ., Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, 6 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Την ώρα που η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους παίρνει παλλαϊκό χαρακτήρα. Στα σημερινά συλλαλητήρια καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.
  • Πρόταση νόμου με τον τίτλο «Αμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών» κατέθεσε χτες στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  11  -  13

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αγώνας για το ψωμί ολόκληρης της εργατικής τάξης

Νέα συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ. Στις 6 μ.μ. στις πύλες του εργοστασίου η συναυλία αλληλεγγύης.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Για τα χαράτσια και την προστασία των ανέργων

Σε συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παρουσιάσει τις δύο προτάσεις νόμου που κατέθεσε η ΚΟ το ΚΚΕ στη Βουλή για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και την κατάργηση όλων των χαρατσιών. Η συνέντευξη θα δοθεί σήμερα Τρίτη, στη 1 μ.μ. στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.


Επικίνδυνη

Δίνει και παίρνει η αστική προπαγάνδα για τις ενδοκυβερνητικές τριβές που συνδέονται με τις αντιθέσεις των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση και τις εσωκομματικές τους αντιθέσεις, εκτιμώντας ότι αυτή η τακτική δυσκολεύει το έργο της σωτηρίας της χώρας, δηλαδή του κεφαλαίου, γι' αυτό και πρέπει να σταματήσει. Οι οπορτουνιστές κάθε απόχρωσης μιλούν για αποτυχία της κυβέρνησης! Αποτυχία για ποιον; Περίμεναν να λύσει λαϊκά προβλήματα; 'Η μήπως νοιάζονται για την έξοδο από την κρίση στα πλαίσια του συστήματος; Ο λαός να μην εγκλωβιστεί σ' αυτήν την προπαγάνδα. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου είναι αντιλαϊκή και επικίνδυνη, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση. Τα κόμματα που την απαρτίζουν, όσες ηγεσίες κι αν αλλάξουν, όσες μεταμφιέσεις και συνεργασίες και αν κάνουν, θα γίνονται πιο αντιλαϊκά και επικίνδυνα, γιατί τα μονοπώλια που υπηρετούν γίνονται πιο αντιδραστικά και το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει. Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει πιο αποφασιστικά να εγκαταλείψουν τα ιδεολογήματά τους, τους εκβιασμούς και τα ψέματα. Για την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί το λαό σε μόνιμη χρεοκοπία χρειάζεται τώρα λαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης, ταξική αλληλεγγύη, συστράτευση με το ΚΚΕ. Για να ανήκει ο πλούτος στο λαό, για ανάπτυξη προς όφελός του πρέπει τα μονοπώλια να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.



ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Συνένοχοι στη λεηλασία των ταμείων

ΣΕΛ.  21
ΟΜΟΣ. ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΥΝ. ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛ. ΑΘΗΝΑΣ
Απαιτούν δωρεάν διατροφή στο σχολείο

ΣΕΛ.  28
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κινητοποίηση στον Προμαχώνα

ΣΕΛ.  24
Πρόταση νόμου του ΚΚΕ να καταργηθούν τα χαράτσια

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα

ΣΕΛ.  14
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Το χωριό που μετακινείται προς το ορυχείο

ΣΕΛ.  25
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ο σοσιαλισμός θα γίνει πραγματικότητα

ΣΕΛ.  26   -   27
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΟΠΠΥΥ
Λουκέτο στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ