Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8781

Το ΚΚΕ ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ του δικομματισμού

Σε τρεις ενότητες βασικών προβλημάτων κρίνονται όλα τα κόμματα που επαγγέλλονται την αλλαγή, την ανανέωση. Στα ζητήματα της εργατικής νομοθεσίας, που διαμορφώνει ένα βάρβαρο πλαίσιο, στα ζητήματα της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και στα ζητήματα της δημοκρατίας, όπου το νέο αντιτρομοκρατικό οπλοστάσιο ήρθε να προωθήσει ακόμα περισσότερο την προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Τις θέσεις του ΚΚΕ παρουσίασε χτες η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, τονίζοντας ότι η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, με το απαραίτητο προεκλογικό μακιγιάζ, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, ένα πράγμα δείχνει καθαρά και απερίφραστα: Οτι ο δικομματισμός δε φοβάται τόσο τη λαϊκή δυσαρέσκεια, όσο τη λαϊκή ψήφο εναντίον του.

Παράλληλα με την κριτική του στα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ διαθέτει ένα πρόγραμμα πάλης που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αποσπούν κατακτήσεις και ταυτόχρονα δημιουργεί προϋποθέσεις για πραγματική αλλαγή, που πρέπει να έρθει στο επίπεδο της εξουσίας. Παλεύουμε, είπε η Αλ. Παπαρήγα, και για τα δυο μαζί. Ετσι θα ανοίξει ο δρόμος της προοπτικής.


ΣΕΛ.  6   -   9

ICON

ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Συνάντησαν τον αυταρχισμό της «συμμετοχικής δημοκρατίας»

Σε νέο συλλαλητήριο αλληλεγγύης και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού, για σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αγ. Λαύρας του Αιγίου, προχωρούν οι αγρότες και εργαζόμενοι της Αιγιάλειας, καθώς η απάντηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή κινητοποίηση και τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών ήταν η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, η βία και τα χημικά των ειδικών δυνάμεων - της... συμμετοχικής δημοκρατίας τούτη τη φορά (φωτό). Συγκέντρωση και κατάληψη της Νομαρχίας Μαγνησίας, πραγματοποίησαν επίσης χτες οι ελαιοπαραγωγοί του Πηλίου και του Αλμυρού.


ΣΕΛ.  20   -   21


ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργούν σήμερα για τους νεκρούς τους

Το θυμό και την οργή τους για τους τέσσερις νεκρούς εργαζόμενους μέσα σε μόλις μία βδομάδα θα διαδηλώσουν σήμερα οι οικοδόμοι της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εργασίας


ΣΕΛ.  22
Π.Α.ΜΕ.
Τιμωρήστε τους ενόχους των μισθών πείνας

Να τιμωρήσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού, που μαζί με το ΣΕΒ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ευθύνονται για τους μισθούς πείνας και την ανεργία, καλεί την εργατική τάξη το ΠΑΜΕ, μετά και την πρώτη συνάντηση για την ΕΓΣΣΕ


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ