Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10799

Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Τιμωρήστε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Εάν την επομένη των εκλογών, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν χάσει και το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη, αυτό θα καταγραφεί σαν η πρώτη μεγάλη αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Ο λαός να δώσει απάντηση και στα σενάρια, για τη μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος, αναζήτησης αντιλαϊκών κυβερνήσεων συναίνεσης και συνεργασίας, που δοκιμάζονται σ' αυτές τις εκλογές.


ΣΕΛ.  3,   6  -  8

ΝΕΑ ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε εργαζομένους και ανέργους

Στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη ο λαός να τιμωρήσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να δείξει προς τα πού πρέπει να πάνε τα πράγματα, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι

Την πολιτική χορήγησης νέων προνομίων στους επιχειρηματικούς ομίλους ο πρωθυπουργός προσπάθησε χτες να την εμφανίσει σαν πρωτοβουλίες «αποτροπής της ανεργίας» και «προστασίας των εργαζομένων». Μέσω 17 προγραμμάτων «στήριξης των επιχειρήσεων», ύψους 2,3 δισ. ευρώ, στο όνομα της «διατήρησης θέσεων εργασίας» οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα εξασφαλίσουν τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών κατά 100%. Στα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνεται και αυτό της «διορθωτικής προσαρμογής για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση», που θα δώσει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προσβάλουν ακόμη και αυτή την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την εφαρμογή των επιχειρηματικών συμβάσεων, πληρώνοντας μισθούς κάτω και από την κατάπτυστη Σύμβαση μείωσης των μισθών.


ΣΕΛ.  3,    6  -  8,    17

EUROKINISSI

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Καταστροφές και ένας νεκρός στη Χίο

Ενας 62χρονος συνταξιούχος νεκρός, στο χωριό Ολύμποι, καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα,στη Χίο, ήταν τα αποτελέσματα της χτεσινής νεροποντής που έπληξε το νησί. Λαϊκή Συσπείρωση: Εγκληματική η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων. Ο λαός να τιμωρήσει τους υπαίτιους, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


ΣΕΛ.  28

Να τους συντρίψει ο λαός

Με αφορμή την αναθεώρηση των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 από την ΕΕ, κυβερνητικά στελέχη στρώνουν το έδαφος για την επιβολή και νέων σκληρών μέτρων, που πιθανότατα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Σ' αυτά τα πλαίσια ετοιμάζονται νέα δραστική μείωση των αποδοχών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με το νέο μισθολόγιο, μείωση συντάξεων, απολύσεις μέσω της συνένωσης κρατικών φορέων, ανατροπή συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις τιμολογίων σε υπηρεσίες των πρώην ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση μαζί και η ΝΔ προκαλούν καθημερινά γιατί «παίζουν» με το ύψος του ελλείμματος, ενώ και τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν και πρόκειται να παρθούν είναι προαποφασισμένα από τους δύο, μαζί με την ΕΕ. Να τους συντρίψει ο λαός στις εκλογές ενισχύοντας το ΚΚΕ με υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».



«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συζήτηση με τους ανθρώπους της Τέχνης

ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Διαχρονικές οι ευθύνες για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου αναδεικνύουν οι πορισματικές θέσεις του εκπροσώπου του ΚΚΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Τονίζεται η ανάγκη να αλλάξει το απαράδεκτο καθεστώς της αναγνώρισης ιδιοκτησίας μέσα από βυζαντινά «χρυσόβουλα» και υπογραμμίζεται η ανάγκη να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια και περιορισμοί στην απόδοση ποινικών ευθυνών σε υπουργούς.


ΣΕΛ.  19
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στους εργάτες και τη νεολαία της Γαλλίας

ΣΕΛ.  30
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΉ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΣΕΧΙΑ
Επιδίωξη ποινικοποίησης της δράσης της

ΣΕΛ.  29

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ