Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάη 2007 - αριθ. φύλλου: 9774

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ
Μαζική συμμετοχή απ' όλη τη χώρα

Εντείνεται η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 15 Μάη, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των συνδικάτων που παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε τουλάχιστον 53 πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  11
ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καταδικάστηκαν οι δύο κομμουνιστές αγωνιστές

Δύο κομμουνιστές καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Αθήνας, επειδή συμμετείχαν σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση. Αγωνιστική απάντηση με πικετοφορίες σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί, στη διασταύρωση της Λ. Θηβών με την Ιερά Οδό (πλατεία Ελευθερίας) και τη Δευτέρα στην πλατεία Ομονοίας, στις 5 μ.μ. Βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  7

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ λαϊκή διαδήλωση

Πορεία από τον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 8 το πρωί, με τερματισμό στο Σύνταγμα, στις 7.30 το απόγευμα.

  • Διαδηλώνουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του, με πορεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ σε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο Λεκανοπέδιο, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί με τερματισμό στο Σύνταγμα στις 7.30 το απόγευμα.
  • Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει στους εργαζόμενους, σε όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Επίσης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων και άλλοι φορείς.
  • Συμμετέχοντας μαζικά στη Μαραθώνια Πορεία, να βροντοφωνάξουμε «Ενάντια στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», «ΟΧΙ στην "αντιπυραυλική ασπίδα" των ΗΠΑ», «Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις», «Εξω η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους», «Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα».

ΣΕΛ.  8  -  9


Ψεύδεται ο ΣΥΝ

Ετσι είναι ο οπορτουνισμός. Από τη μια, πάει και ψηφίζει τις πιο αντιδραστικές θέσεις και, από την άλλη, όταν κινδυνεύει να τον πάρουν είδηση, αρχίζει τις επιμέρους άσφαιρες κριτικές σε σημεία, που έχει ψηφίσει στο σύνολό τους. Ετσι έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ προχτές με το ψήφισμα στήριξης της ΕΕ στην κυβέρνηση της Εσθονίας και όταν ο «Ριζοσπάστης» τον κατάγγειλε, αποκαλύπτοντας ότι ψήφισε τη στήριξη στη φιλοναζιστική κυβέρνηση, έκανε ό,τι κάνει πάντα για να καμουφλαριστεί. Επιτέθηκε στο ΚΚΕ και στον «Ριζοσπάστη», ψευδόμενος ότι δεν ψήφισε αυτό που όλοι ξέρουν πως ψήφισε. Περπάτημα στην κινούμενη άμμο δηλαδή, που σε πάει όλο και πιο βαθιά στην υπηρεσία της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης της αστικής τάξης και του αντικομμουνισμού.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ