Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10368

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφος στην Πανσπουδαστική για σχολές σε όφελος του λαού

Αύριο Τετάρτη, ανοίγουν οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών σε όλη τη χώρα. Η Πανσπουδαστική ΚΣ, με αισιοδοξία, έχει μπει στην τελική ευθεία και συνεχίζει τη μάχη της μέχρι τελευταίας ώρας, για εκπαίδευση και έρευνα των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών, για ανασυγκρότηση του κινήματος.


ΣΕΛ.  3,    24   -   25

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ κόντρα στην ΕΕ του κεφαλαίου

Την κοινή Διακήρυξη των 21 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων χωρών της ΕΕ, ενόψει των ευρωεκλογών, παρουσίασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος, Γκιούλα Τούρμερ, και ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, Καρμέλο Σουάρεζ.

  • Θεωρούμε σημαντικό γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε μια κοινή Διακήρυξη 21 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων με κοινές θέσεις, που ανταποκρίνονται στο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο χαρακτήρα της αντιπαράθεσης που πρέπει να γίνει με αυτή, σε όλη την Ευρώπη, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα. Φυσικά, κάθε κόμμα στη χώρα του την προσαρμόζει με βάση τις όποιες ιδιαιτερότητες υπάρχουν, τόνισε. Η Διακήρυξη υπογράφεται μόνο από κόμματα κρατών της ΕΕ. Δεν συμπεριλαμβάνονται ΚΚ που συμφωνούν, θα ήταν διατεθειμένα να την υπογράψουν, αλλά οι χώρες τους δεν ανήκουν στην ΕΕ, γι' αυτό και δεν μπήκαν οι υπογραφές τους.
  • Το κόμμα μας πήρε μια σημαντική απόφαση ενόψει των ευρωεκλογών, να αποχωρήσουμε από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αν και είμαστε ιδρυτικό μέλος. Η πείρα απέδειξε ότι οι δρόμοι μας είναι χωριστοί, ανέφερε ο Γκιούλα Τούρμερ. Ο λαός της Ουγγαρίας, αυτοί που έχασαν είναι πολύ περισσότεροι απ' αυτούς που κέρδισαν. Ενώ ο Καρμέλο Σουάρεζ ανέφερε οτι είναι ταξική η πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ και γι' αυτό η εργατική τάξη της Ισπανίας, όλη η εργατική τάξη της Ευρώπης, πρέπει να αντισταθεί.

ΣΕΛ.  6   -   9

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΡΙΤΣΟΥ
Μεγάλες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με τον κορυφαίο ποιητή της Ρωμιοσύνης και της Επανάστασης Γιάννη Ρίτσο «έσμιξαν» χτες όσοι παρακολούθησαν τη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, στο γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή. Μια εκδήλωση τιμής γι' αυτόν, που παρά τη φυσική απουσία του, βρίσκεται πάντα ανάμεσά μας - φωτεινός φάρος στους αγώνες μας. Ανάλογη εκδήλωση διοργάνωσε το Σάββατο η ΚΟ Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Καβγάς για το πάπλωμα

ΣΕΛ.  14  -  15
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Απεργιακός συντονισμός στις 14 του Μάη

Κοινή συγκέντρωση, στην πλατεία Κάνιγγος, 9.30 π.μ.


ΣΕΛ.  21
41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΒΕΕ
Πρωταγωνιστής η αγωνιστική αδράνεια

Η ΔΗΚΕΒΕ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αύριο Τετάρτη, 13 του Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  27
ΣΕΒ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Επιζητούν την υποταγή των εργαζομένων

ΣΕΛ.  29
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ναρκω-κουλτούρα με επικίνδυνη επιχειρηματολογία

ΣΕΛ.  33

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ