Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10367

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Να μεγαλώσει το ρεύμα λαϊκής αμφισβήτησης της ΕΕ

«Διακήρυξη 21 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της ΕΕ» με την οποία τονίζουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τους λαούς και τους καλούν, στις ευρωεκλογές, να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ, με ψήφο στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια σε κάθε χώρα.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΚΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για τη μάχη των ευρωεκλογών

Ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή αντεπίθεση, για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που ευθύνονται, τα μονοπώλια

Οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Η εργατική τάξη, η νεολαία, η μικρομεσαία αγροτιά και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει τώρα να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Είναι και οι δύο πνιγμένοι στην αντιλαϊκή πολιτική και στην μπόχα των σκανδάλων. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής είναι ένα αυταρχικό μέτρο για το κουκούλωμά τους.

Ισχυρό ΚΚΕ! Είναι το κόμμα που είπε στο λαό την αλήθεια, ενώ τα άλλα κόμματα έλεγαν και λένε ψέματα. Είναι το κόμμα με σταθερή πολιτική γραμμή που επιβεβαιώνεται. Προειδοποίησε για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, για όλες τις επιλογές της ΕΕ, για τις συνέπειες από τις εναλλαγές στην κυβέρνηση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταδίκη όλων των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η πιο δυνατή λαϊκή απάντηση στο σάπιο πολιτικό σύστημα, η μόνη κερδισμένη και χρήσιμη ψήφος.

Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να ρίξουν στην κάλπη ψήφο αντίστασης, απειθαρχίας, ανυπακοής, έστω και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.

Εμπρός, όλες και όλοι στη μάχη! Ούτε στιγμή να μην πάει χαμένη. Ισχυρό ΚΚΕ, για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση, για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον από το δικό τους δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.


ΣΕΛ.  11

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στις 13 Μάη μήνυμα αντεπίθεσης με ψήφο στην ΠΚΣ

Την Τετάρτη 13 Μάη στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές, με ψήφο στην Πανσπουδαστική Κ.Σ. οι νέοι στέλνουν μήνυμα για την οργάνωση και την αντεπίθεση του κινήματος. Εχουν κάνει ήδη ένα σοβαρό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση με τις επιτροπές αγώνα που συγκροτούνται σε κάθε σχολή, στη βάση του πλαισίου αιτημάτων και δράσης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των νέων ανθρώπων. Η ενίσχυση της ΠΚΣ στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές έχει σημασία ακριβώς και για αυτή την προσπάθεια, που εξελίσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πάλης για την αλλαγή των συσχετισμών.


ΣΕΛ.  2

Προσφορές στο ΚΚΕ

Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει, 3η δόση, 1.000 ευρώ.

Η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ-ΝΑΤ) προσφέρει 600 ευρώ.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου, αύριο, Δευτέρα και ώρα 12 μ., την κοινή Διακήρυξη 21 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων χωρών της ΕΕ για τις ευρωεκλογές του Ιούνη. Η Διακήρυξη θα παρουσιαστεί στο εκλογικό κέντρο της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).

Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν: Ο Γκιούλα Τούρμερ, Πρόεδρος του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος, και ο Καρμέλο Σουάρεζ, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η νεολαία μπορεί να ζήσει καλύτερα

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην προχτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για τα προβλήματα της νεολαίας.


ΣΕΛ.  3  -  5
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Πανελλαδική απεργία στις 14 Μάη

Ελληνες και μετανάστες εργάτες του κλάδου κατεβαίνουν σε μια γενικευμένη αναμέτρηση και διεκδικούν ικανοποιητική συλλογική σύμβαση.


ΣΕΛ.  15   -   17
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Προωθούνται σκληρές περικοπές και χαράτσια

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ