Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10290

ΠΑΜΕ
Αποφασιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία

Μαζική και αποφασιστική απάντηση έδωσε το περασμένο Σάββατο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε όλη τη χώρα, στο καλά οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης - επιχείρησης «ΤΖΑΜΠΟ» να ποινικοποιήσουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.


ΣΕΛ.  20  -  21

Ενιαία ΜΕ ΥΨΩΜΕΝΗ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ενάντια στην επίθεση του κοινού εχθρού

Αλέκα Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη: Χρειάζονται αγώνες, που να συνενώνουν σε κοινή δράση τους εργατοϋπάλληλους, τα μικρομάγαζα της πόλης και τη φτωχή αγροτιά

  • Το εργατικό, το λαϊκό κίνημα θα προϋπαντήσουν την κρίση, που θα ξεσπάσει, με υψωμένη τη γροθιά, με αποφασιστικότητα. Χρειάζονται αγώνες με όλες τις μορφές, που να στέκονται στο ύψος της σφοδρής επίθεσης από τον αντίπαλο. Που έχει και το όνομα της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και της πλουτοκρατίας, των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντίπαλο ικανό να διασπά τον αγώνα, να δυσφημεί τον αγώνα, να εξαγοράζει.
  • Αν θέλουμε να περιορίσουμε τις απώλειες και να αποσπάσουμε κατακτήσεις, αν θέλουμε αύριο να μιλάμε για νίκη, σαν μια γροθιά, εργατική τάξη, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου πρέπει να παλέψουμε σε ένα κοινό ενιαίο λαϊκό μέτωπο. Αυτή είναι η θέση, αυτό είναι το μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Αυτό το μέτωπο παλεύει να χτίσει το ΚΚΕ και θα χτιστεί, πριν απ' όλα, απ' τα κάτω. Ετσι ο λαός, αργά ή γρήγορα, θα πει την τελευταία του λέξη.

ΣΕΛ.  6  -  7

ICON

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ
  • Νέο αγωνιστικό ραντεβού στο γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 15 Μάρτη
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους αγρότες της Κρήτης

Μετά από 15 συνεχείς μέρες σκληρού αγώνα αποχώρησαν, χτες, με ψηλά το κεφάλι από το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας έχοντας καθαρό ότι μια μάχη τελείωσε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές που θα προετοιμάσουν νέα μαζικότερα και μαχητικότερα μπλόκα, έχοντας και τη στήριξη της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Παλεύοντας για την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, τη δημιουργία και ενεργοποίηση των αγροτικών συλλόγων, το δυνάμωμα του αγωνιστικού πόλου, την αντιπαράθεση με τον αγροτοπατερισμό. Εχοντας καθαρό πως χρειάζεται σύγκρουση με τις αιτίες των προβλημάτων τους, την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και τις αντιαγροτικές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων.


ΣΕΛ.  16  -  17


ΚΚΕ
Να απελευθερωθεί άμεσα ο Σ. Γκάρλαντ

ΣΕΛ.  29
ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αποπροσανατολισμός και ιδεολογική τρομοκρατία

ΣΕΛ.  3
«ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ»
«Μαύρη εργασία» για φοιτητές μέσα στα ΑΕΙ!

ΣΕΛ.  23
ΑΧΤΙΔΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΓΣΕΕ
Σταθερά αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ