Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9920

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη Εκδήλωση - Συναυλία της ΚΝΕ

Motion Team

Στη μεγάλη γιορτή της νεολαίας που πραγματοποιήθηκε χτες στο κατάμεστο Παλαί Ντε Σπορ, στα πλαίσια του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, εξέφρασαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους μαθητές, στους αγωνιζόμενους μαθητές που η κυβέρνηση αποκαλεί «υποκινούμενους», έστειλαν ανυπότακτο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης στους λαούς των Βαλκανίων κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.


ΣΕΛ.  6

ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Να δυναμώσει η λαϊκή κινητοποίηση, να γίνει το περιβάλλον συστατικό του αγώνα του κάθε φορέα, του κάθε κινήματος. Για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος θέλει άλλο συσχετισμό δύναμης, άλλη εξουσία, του λαού

  • Η βιομηχανική ανάπτυξη με στόχο το καπιταλιστικό κέρδος, η εμπορευματοποίηση της γης, της Ενέργειας, του νερού, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι βομβαρδισμοί με απεμπλουτισμένο ουράνιο, είναι βασικοί παράγοντες της δημιουργίας του προβλήματος που ζούμε σήμερα και των μεγάλων κινδύνων που θα αντιμετωπίσουμε αύριο με το περιβάλλον, το οποίο σχετίζεται συνολικά με τη δημόσια υγεία.
  • Είναι αντιπεριβαλλοντική η πολιτική του ΟΗΕ, άλλων διεθνών Οργανισμών και Συναντήσεων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, που επιβάλλει τον αγροτουρισμό, την ερημοποίηση της υπαίθρου, τα καύσιμα και τη βιολογική καλλιέργεια σε βάρος των παραδοσιακών, εντατικών καλλιεργειών, την καταστροφή των δασών. Είναι έγκλημα η αναθεώρηση του άρθρου 24.

ΣΕΛ.  7   -   11

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Δυναμικά και με παλμό διαδήλωσαν χτες σε πολλές πόλεις μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και γονείς για ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Ο δίκαιος αγώνας μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών συνεχίζεται και οι αποφάσεις συνελεύσεων πυκνώνουν. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους έχει ήδη προγραμματιστεί από μαθητές και φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους για τις 9 Νοέμβρη.

Να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο συντονισμένα, να δώσουν μήνυμα σε όσους προσπαθούν να τους φοβίσουν, καλεί τους μαθητές η ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  18   -   19


ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Στο Μινσκ της Λευκορωσίας πραγματοποιείται η 9η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλες τις ηπείρους. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3
ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΜΕΡΕΣ
Η κυβέρνηση αυτουργός

Ανεξάρτητα ποιος ήταν ο φορέας που έβαλε να λειτουργήσουν οι χαφιεδοκάμερες, η κυβέρνηση είναι ηθικός και πολιτικός αυτουργός.


ΣΕΛ.  13
ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Συλλαλητήρια σε 65 πόλεις

Σε πάνω από 65 πόλεις θα αντηχήσει την ερχόμενη Τετάρτη 7 του Νοέμβρη το σύνθημα της αντίστασης και της αντεπίθεσης του ΠΑΜΕ στα αντιασφαλιστικά σχέδια του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  21
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ελλείψεις και εκχώρηση στους ιδιώτες

Διαχρονικά παραμένουν κλειστές 150 εξοπλισμένες κλίνες. Αντί των αναγκαίων προσλήψεων για τη λειτουργία τους, μειώνεται επικίνδυνα και το προσωπικό των ΜΕΘ.


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ