Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9900

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ... «καθώς προβαίνει εμπρός η Ιστορία»

Με την εντυπωσιακή συμμετοχή χιλιάδων νέων σε μια πολύ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και συναυλία, αφιερωμένη στα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών, όπου θα διατεθούν τα έσοδα της εκδήλωσης, έκλεισε το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ανοίγοντας ταυτόχρονα το νέο κύκλο των μετεκλογικών πολύπλευρων δραστηριοτήτων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:

«Μια επιλογή έχουμε: Κάθε μέρα, διδαγμένοι από την πείρα μας και από τις εξελίξεις, να γινόμαστε πιο μαχητικοί, πιο εύστοχοι, πιο αποτελεσματικοί στην οργάνωση του λαού, στη συσπείρωση ριζοσπαστικών δυνάμεων, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης και των συμμαχιών. Πιο μορφωμένοι ιδεολογικά και πολιτικά, πολιτιστικά, για να αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που δίνει τη μάχη των δικών του ιδεών, που προσπαθεί να προλάβει το αύριο που φοβάται. Μια επιλογή έχουμε: Να αυξήσουμε την ταχύτητά μας, με επιτελικά, σε κάθε φάση, επεξεργασμένο σχέδιο, έχοντας εμπιστοσύνη στην αναγέννηση του λαϊκού κινήματος, στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος της νεολαίας στο πλευρό της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων, που έχουν συμφέρον από την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας, από την αντιμετώπιση κάθε μορφής ιμπεριαλιστικής πίεσης και κινδύνου. Ο 21ος αιώνας, οι πρώτες δεκαετίες του, δε θα είναι ίδιες με τις δύο τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Οι λαοί θα αντεπιτεθούν, γιατί η Ιστορία βαδίζει μπροστά. Αυτό που μας αναλογεί το περιγράφει καθάρια ο ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ:

Να είσαι, λέει, κομμουνιστής!

Αυτό σημαίνει

Να προχωράς

Και εσύ

καθώς προβαίνει εμπρός η Ιστορία».


ΣΕΛ.  7   -   12


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αντεπίθεση από τους εργαζόμενους

Ενώ κυβέρνηση και «κοινωνικοί εταίροι» προετοιμάζουν τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αντεπίθεση για να τους χαλάσουν τα σχέδια.


ΣΕΛ.  20   -   21
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα

Με τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα σε Ηλεία και Μεσσηνία, στις οποίες συμμετέχουν μαζικοί φορείς, ξεκληρισμένοι φτωχοί αγρότες, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, οργανώνεται ακόμη πιο συντονισμένα ο αγώνας των πυρόπληκτων.


ΣΕΛ.  25
KKE
Εγκλημα διαρκείας στην «Ολυμπιακή»

Την πολιτική ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής» κατάγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάσταση, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  18
ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
Η μνήμη του πάντα ζωντανή

Η μνήμη του Τσε είναι πάντα ζωντανή. Ηταν ο Αργεντίνος αγωνιστής που πρωτοστάτησε στην επανάσταση της Κούβας και πέθανε για το λαό της Βολιβίας. Ανέδειξε έναν ανώτερο διεθνισμό, τον κομμουνιστικό διεθνισμό.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ