Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9901

ΕΕΔΥΕ
Επαγρύπνηση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ επισημαίνει πως είναι ανάγκη το ελληνικό φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα καθώς και τα φιλειρηνικά κινήματα των Βαλκανικών χωρών να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, για να αποτρέψουν και να αποκρούσουν τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.


ΣΕΛ.  7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στη Βουλή μέχρι τον Ιούνη οι ανατροπές

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η επιτυχία της σημερινής πλατιάς σύσκεψης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα (6.30 μ.μ., Συνδικάτο Οικοδόμων) για τα συλλαλητήρια στις 7 Νοέμβρη, μετά τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών ότι τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια θα κατατεθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008.


ΣΕΛ.  2

Παίρνουν την κατάσταση ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ οι πυρόπληκτοι της Πελοποννήσου

Συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα σε Ηλεία και Μεσσηνία. Στόχος η δημιουργία επιτροπών μέσα από λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε χωριό. Αντίστοιχες μορφές αγώνα υιοθετούν στην Αχαΐα, στην Αρκαδία και τη Λακωνία

  • Με Επιτροπές Αγώνα απαντούν οι πυρόπληκτοι της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Συντονίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν πλήρη αποκατάσταση από τις καταστροφές. Στα ίδια αγωνιστικά βήματα οι πυρόπληκτοι της Αχαΐας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας, που το επόμενο διάστημα προχωρούν σε συσκέψεις με τη συμμετοχή πλήθους μαζικών φορέων.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η λαϊκή πρωτοβουλία σε μια σειρά χωριά της Ηλείας μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, με στόχο τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα σε κάθε χωριό που θα καταγράψει τις πραγματικές ζημιές, θα διαχειρίζεται μέσα από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της την όποια βοήθεια ώστε να παραμεριστούν οι σύγχρονοι «μαυραγορίτες», θα οργανώνει τον αγώνα.
  • Στην απόφαση - ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Ηλείας βρίσκεται ο άξονας των αιτημάτων με βάση τον οποίο θα κινηθούν οι πυρόπληκτοι για να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν ώστε να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που επιδιώκει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου - με δόλωμα τον αγροτουρισμό - υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  9

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατιά εξόρμηση στους σπουδαστές των ΙΕΚ

Πλατιά εξόρμηση στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ ξεκίνησαν από χτες δυνάμεις της ΚΝΕ, με θέμα τα δικαιώματα των νέων σπουδαστών στην επαγγελματική εκπαίδευση, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο.

Η πρωτοβουλία της Οργάνωσης, σηματοδοτεί το ιδιαίτερο βάρος που δίνει η ΚΝΕ στην εργαζόμενη νεολαία, στα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που ωθούνται στην υποβαθμισμένη και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα κατάρτιση. Οι εξορμήσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο. Στις 6μ.μ. σήμερα θα κάνει περιοδεία στο ΙΕΚ στο Περιστέρι, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης.


ΣΕΛ.  11


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
«Ηταν και παραμένουν ανεπιθύμητοι!»

Ανακοίνωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Χανίων για την ανεπιθύμητη για το λαό ΝΑΤΟική αρμάδα που έφτασε στη Σούδα και την... υποδέχτηκε ο νομάρχης Χανίων.


ΣΕΛ.  7
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Να αλλάξει ρότα το σωματείο

Στην επικείμενη Γενική Συνέλευση η παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής» έχει ζητήσει την καθαίρεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στο σωματείο.


ΣΕΛ.  15
ΑΣΩΠΟΣ
Επιτροπή Αγώνα για τη μόλυνση

Πλαίσιο αιτημάτων που αναδεικνύει τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των μεγάλων βιομηχανιών, καθώς και σειρά εκδηλώσεων είναι τα πρώτα βήματα της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Αγώνα για το μολυσμένο νερό του Ασωπού.


ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ