Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9859

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΧΗΣ για τα δικαιώματα λαού και νεολαίας

Τους υποψήφιους του ΚΚΕ για τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη παρουσίασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

  • Το 70% των υποψηφίων είναι εργατοϋπάλληλοι, μισθωτοί εργαζόμενοι, από τους οποίους το 35% έχουν τελειώσει πανεπιστημιακού επιπέδου σχολή. Το 40,48% όλων των υποψηφίων ανακηρύσσονται για πρώτη φορά. Το 20% είναι κάτω των 35 και των 30 χρόνων, το 6,10% είναι αγρότες, το 9% αυτοαπασχολούμενοι, το 7,07% είναι συνταξιούχοι. Ηθοποιοί και καλλιτέχνες το 2,20%, οι γυναίκες 23%.
  • Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν αγωνιστές, που έχουν τιμηθεί από την ψήφο των εργαζομένων στα συνδικάτα, σε άλλους φορείς του κινήματος. Υποψήφιοι, που δρουν στα κινήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, της αγροτιάς, ώστε να εκφραστεί και με αυτόν τον τρόπο η αναγκαιότητα της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα. Διακεκριμένοι μαχητές της τέχνης και της επιστήμης.
  • Είναι αφιερωμένοι στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων, της προοδευτικής διανόησης, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, ασυμβίβαστοι με τη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, τη μοιρολατρία. Που προσφέρουν χωρίς να λυπούνται κόπους, θυσίες, χωρίς να ενδιαφέρονται για προσωπικά οφέλη.
  • Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν φίλοι, οπαδοί και συνεργαζόμενοι είτε ως άτομα, είτε συνεργαζόμενοι που εκφράζονται από την «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών».

ΣΕΛ.  6  -  9

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Νέοι κρίκοι στην εμπορευματοποίηση

Δυο πτυχές της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού αναδείχτηκαν χτες. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου το πρωί περιόδευσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (φωτ.), οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την άλωση των εργασιακών σχέσεων, με την επέκταση των εργολαβιών, τις εκρηκτικές ελλείψεις προσωπικού, τις συνθήκες δουλιάς, τους καθηλωμένους μισθούς. Λίγη ώρα αργότερα, κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων υπέγραφαν Σύμβαση για τη μετατροπή Δημοτικών Ιατρείων σε Κέντρα Υγείας Αστικών Περιοχών, το κόστος λειτουργίας των οποίων θα βαραίνει ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους. Το θέμα της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας χωρίς την παρουσία επιχειρηματιών είναι βασικό κριτήριο ψήφου, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  11

Η αλήθεια για το ασφαλιστικό

Το ΔΝΤ (27-6-2007) πρότεινε για την Ελλάδα:

  • Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Μείωση ποσοστού αναπλήρωσης συντάξιμου μισθού.
  • Υιοθέτηση ευέλικτων συστημάτων συνταξιοδότησης (δηλαδή, μισή σύνταξη, με παράλληλη υποαπασχόληση και πέραν των ορίων συνταξιοδότησης).

Ο ΟΟΣΑ (τέλος Μάη 2006) πρότεινε για την Ελλάδα:

  • Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση συντάξεων.
  • Κατάργηση κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση.
  • Αναθεώρηση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Σήμερα, λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές, αρκετά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, δηλώνοντας ότι τίποτε από όλα αυτά δεν έχουν κατά νου να κάνουν άμα βγουν στην κυβέρνηση.

Αν όμως τα κόμματά τους διαφωνούν με τα μέτρα αυτά που ζητά τόσο το ΔΝΤ όσο και ο ΟΟΣΑ, ότι δεν πρόκειται για προγραμματικές δεσμεύσεις των κομμάτων τους, έτοιμες να υλοποιηθούν μετά τις εκλογές, τότε γιατί, αμέσως μετά τις οδηγίες αυτές των συγκεκριμένων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Αλογοσκούφης, Μαγγίνας και άλλοι, αλλά και οι ίδιοι οι πρόεδροι της ΝΔ Κ. Καραμανλής και του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, δήλωναν χαρακτηρίζοντας τις παραπάνω προτάσεις: «αναγκαίες», «χρήσιμες», «εποικοδομητικές», ότι «φανερώνουν τις αδυναμίες της χώρας», ότι θα προωθηθούν και θα «προηγηθεί ένας ευρύς διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους» και άλλα τέτοια σχετικά, αποκαλυπτικά περί των προθέσεών τους;

Η υποκρισία ξεχειλίζει από τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής. Ιδιαίτερα η δημαγωγία, ο αποπροσανατολισμός, η απόκρυψη θέσεων για να εφησυχάσει ο λαός, ώστε να τον ξαναεγκλωβίσουν και να του αποσπάσουν την κρίσιμη ψήφο, περισσεύουν προεκλογικά. Γνωστή μέθοδος. Ομως το ΚΚΕ γι' αυτό είναι εδώ. Για να υπενθυμίζει, να διαφωτίζει, να αποκαλύπτει. Γι' αυτό και σήμερα η μόνη πραγματικά χρήσιμη ψήφος με δυναμική και προοπτική, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ