Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9860

ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Το νερό - φαρμάκι από την πολιτική του δικομματισμού
  • Τις συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που, από τη μια, άφηναν και αφήνουν τις βιομηχανίες να μετατρέπουν τον ποταμό Ασωπό σε οχετό ανεπεξέργαστων λυμάτων και, από την άλλη, ιδιωτικοποιούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, βιώνουν με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο οι κάτοικοι των Οινοφύτων και της ευρύτερης περιοχής.
  • Σήμερα περιοδεία στην περιοχή και ομιλία σε συγκέντρωση στα Οινόφυτα το βράδυ από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΣΕΛ.  21

ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ και δεσμεύσεις για το Ασφαλιστικό

ΚΚΕ: Οι μετεκλογικοί σχεδιασμοί αποκαλύπτονται στα προγράμματα και στις εξαγγελίες του δικομματισμού. Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους υπέρ του ΚΚΕ, πρέπει να τους απαντήσουν ότι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - πλουτοκρατία είναι αυτοί που τους χρωστάνε

  • Ξεκινώντας από τους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ επί Μητσοτάκη, ο Κ. Καραμανλής βλέπει τη «λύση» του Ασφαλιστικού στην απόλυτη εφαρμογή του νόμου Ρέππα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και παραπέρα στις πατέντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Ο πρωθυπουργός προκρίνει την ονομαζόμενη στην ΕΕ «παράταση του εργάσιμου βίου». Η μερική σύνταξη όπως και η ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, σημαίνουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ οι συντάξεις πείνας θα γίνουν πιο άθλιες με την ακρίβεια και τη φορολογία.
  • Οσες λοιπόν διαβεβαιώσεις και αν δώσουν για το ύψος των συντάξεων και τα όρια ηλικίας, δεν έχουν την παραμικρή αξία. Η ίδια η δέσμη προτάσεων είναι βόμβα στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Και οι μόνοι που μπορούν να εξουδετερώσουν μια τέτοια βόμβα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στις 16 Σεπτέμβρη, με τους αγώνες τους μετά από τις εκλογές.

ΣΕΛ.  8  -  9

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Υποστηρίζουμε το μαζικό, λαϊκό, οργανωμένο αθλητισμό

«Υποστηρίζουμε το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, ο οποίος αναπτύσσεται στο σχολείο, στη γειτονιά και εκεί μέσα θα αναδειχτούν και τα ταλέντα. Θα υπάρξει και ο πρωταθλητισμός, δεν μπορεί να μην υπάρξει, αλλά μέσα σε συνθήκες μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Και όταν μιλάμε για αθλητισμό μη επαγγελματικό, μη φανταστείτε ότι τον θεωρούμε έναν ερασιτεχνικό αθλητισμό. Βεβαίως πρέπει να είναι οργανωμένος, οι άνθρωποι που απασχολούνται με τον αθλητισμό πρέπει να αμείβονται, πρέπει να εξασφαλίζεται το μέλλον των ανθρώπων που αθλούνται, είτε έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, είτε με οποιοδήποτε άθλημα». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια της περιοδείας της στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


ΣΕΛ.  7,    27

Κατά συρροή ψεύτες

Μιλώντας χτες για το Ασφαλιστικό ο Κ. Καραμανλής «δεσμεύτηκε» ότι δε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δε θα μειωθούν οι συντάξεις. Λέει ψέματα. Προτείνει την παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων, στη βάση των νόμων του ΠΑΣΟΚ.

Η πείρα της ενοποίησης και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δείχνει, και μείωση των συντάξεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ενοποίηση των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων, που έγινε με νόμο της ΝΔ το 2005, ως συνέχεια του νόμου Ρέππα. Τα αποτελέσματά της ήταν:

  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, σε ορισμένα Ταμεία, αυξήθηκαν στους άντρες μέχρι και 7 χρόνια και μέχρι και 15 χρόνια σε ορισμένες κατηγορίες γυναικών.
  • Για χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, οι συντάξεις που θα πάρουν μειώνονται μέχρι και 20 ποσοστιαίες μονάδες. Δραστική συρρίκνωση συντάξεων είχαν και υφιστάμενοι συνταξιούχοι.
  • Ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι απαλλάχτηκαν από τις υποχρεώσεις ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα Ταμεία. Παράλληλα, η μείωση των εισφορών τους έφτασε μέχρι και το 50%. Αυτά τα βάρη μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ.

Αυτά κι άλλα χειρότερα περιμένουν τους εργαζόμενους, αν την επομένη των εκλογών ο δικομματισμός δε μετράει σημαντικές απώλειες. Αν το ΚΚΕ δε βγει ενισχυμένο αποφασιστικά από την κάλπη.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ