Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΧΗΣ για τα δικαιώματα λαού και νεολαίας

Τους υποψήφιους του ΚΚΕ για τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη παρουσίασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

  • Το 70% των υποψηφίων είναι εργατοϋπάλληλοι, μισθωτοί εργαζόμενοι, από τους οποίους το 35% έχουν τελειώσει πανεπιστημιακού επιπέδου σχολή. Το 40,48% όλων των υποψηφίων ανακηρύσσονται για πρώτη φορά. Το 20% είναι κάτω των 35 και των 30 χρόνων, το 6,10% είναι αγρότες, το 9% αυτοαπασχολούμενοι, το 7,07% είναι συνταξιούχοι. Ηθοποιοί και καλλιτέχνες το 2,20%, οι γυναίκες 23%.
  • Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν αγωνιστές, που έχουν τιμηθεί από την ψήφο των εργαζομένων στα συνδικάτα, σε άλλους φορείς του κινήματος. Υποψήφιοι, που δρουν στα κινήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, της αγροτιάς, ώστε να εκφραστεί και με αυτόν τον τρόπο η αναγκαιότητα της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα. Διακεκριμένοι μαχητές της τέχνης και της επιστήμης.
  • Είναι αφιερωμένοι στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων, της προοδευτικής διανόησης, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, ασυμβίβαστοι με τη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, τη μοιρολατρία. Που προσφέρουν χωρίς να λυπούνται κόπους, θυσίες, χωρίς να ενδιαφέρονται για προσωπικά οφέλη.
  • Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν φίλοι, οπαδοί και συνεργαζόμενοι είτε ως άτομα, είτε συνεργαζόμενοι που εκφράζονται από την «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών».

ΣΕΛ.  6  -  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ