Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αλήθεια για το ασφαλιστικό

Το ΔΝΤ (27-6-2007) πρότεινε για την Ελλάδα:

  • Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Μείωση ποσοστού αναπλήρωσης συντάξιμου μισθού.
  • Υιοθέτηση ευέλικτων συστημάτων συνταξιοδότησης (δηλαδή, μισή σύνταξη, με παράλληλη υποαπασχόληση και πέραν των ορίων συνταξιοδότησης).

Ο ΟΟΣΑ (τέλος Μάη 2006) πρότεινε για την Ελλάδα:

  • Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση συντάξεων.
  • Κατάργηση κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση.
  • Αναθεώρηση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Σήμερα, λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές, αρκετά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, δηλώνοντας ότι τίποτε από όλα αυτά δεν έχουν κατά νου να κάνουν άμα βγουν στην κυβέρνηση.

Αν όμως τα κόμματά τους διαφωνούν με τα μέτρα αυτά που ζητά τόσο το ΔΝΤ όσο και ο ΟΟΣΑ, ότι δεν πρόκειται για προγραμματικές δεσμεύσεις των κομμάτων τους, έτοιμες να υλοποιηθούν μετά τις εκλογές, τότε γιατί, αμέσως μετά τις οδηγίες αυτές των συγκεκριμένων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Αλογοσκούφης, Μαγγίνας και άλλοι, αλλά και οι ίδιοι οι πρόεδροι της ΝΔ Κ. Καραμανλής και του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, δήλωναν χαρακτηρίζοντας τις παραπάνω προτάσεις: «αναγκαίες», «χρήσιμες», «εποικοδομητικές», ότι «φανερώνουν τις αδυναμίες της χώρας», ότι θα προωθηθούν και θα «προηγηθεί ένας ευρύς διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους» και άλλα τέτοια σχετικά, αποκαλυπτικά περί των προθέσεών τους;

Η υποκρισία ξεχειλίζει από τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής. Ιδιαίτερα η δημαγωγία, ο αποπροσανατολισμός, η απόκρυψη θέσεων για να εφησυχάσει ο λαός, ώστε να τον ξαναεγκλωβίσουν και να του αποσπάσουν την κρίσιμη ψήφο, περισσεύουν προεκλογικά. Γνωστή μέθοδος. Ομως το ΚΚΕ γι' αυτό είναι εδώ. Για να υπενθυμίζει, να διαφωτίζει, να αποκαλύπτει. Γι' αυτό και σήμερα η μόνη πραγματικά χρήσιμη ψήφος με δυναμική και προοπτική, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ