Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9638

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ
Απεργούν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

Eurokinissi

Απεργούν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, ενώ την ερχόμενη βδομάδα αρχίζουν οι κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ενάντια στα μέτρα Ευρωένωσης και κυβέρνησης, που που καταργούν το σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας..


ΣΕΛ.  11

«ΕΥΕΛΦΑΛΕΙΑ» λένε τώρα το Μεσαίωνα...

Ο όρος «ευελφάλεια» (από την «ευελιξία» και την «ασφάλεια») που επινόησε το κεφάλαιο, για να περιγράψει το νέο αντεργατικό του όραμα, δεν είναι τίποτε άλλο από το νέο Μεσαίωνα, όπου θα κυριαρχεί η διά βίου κατάρτιση και επανακατάρτιση, οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας και η δουλιά εφ' όρου ζωής...

Νέες γενικευμένες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων προδιαγράφει η Πράσινη Βίβλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας, ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα», που παρουσιάστηκε χτες στις Βρυξέλλες.

Το υπαγορευμένο από το ευρωενωσιακό κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του κείμενο συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική της Λισαβόνας, τις οδηγίες για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και την απόσπαση των εργαζομένων, με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κυρίως με την πλήρη κατάργηση της σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα και την επικράτηση της απασχολησιμότητας.

Ο όρος «ευελφάλεια», που επινόησε το κεφάλαιο για να περιγράψει το νέο αντεργατικό του όραμα, δεν είναι τίποτε άλλο από το Μεσαίωνα του άμεσου μέλλοντος, όπου θα κυριαρχεί η διά βίου κατάρτιση και επανακατάρτιση, οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας και η δουλιά εφ' όρου ζωής.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΣΕΧΙΑΣ
Οχι τιμές σε όσους διώκουν αγωνιστές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παλιό Δημαρχείο) η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της KNE, καταγγέλλοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας (με συμφωνία των παρατάξεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) να βραβεύσει τον Πρόεδρο της Τσεχίας. Και αυτό την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) επειδή παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Για το ίδιο θέμα, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην τσέχικη πρεσβεία, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών (φωτ.).


ΣΕΛ.  3


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παραμένουν ανέγγιχτοι οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί

Ανέγγιχτος παραμένει ο μηχανισμός των μυστικών κουκουλοφόρων αστυνομικών, που δρα σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ανάχωμα στην επιχείρηση διάλυσης της απεξάρτησης

Δεκάδες μαζικοί φορείς συμμετείχαν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον κρίσιμο χώρο των ναρκωτικών και της απεξάρτησης.


ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΤΟ
Νέες αποστολές για τη «μηχανή του πολέμου»

Οι ηγέτες των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ καλούνται να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις, που θα καταστήσουν αποτελεσματικό το ΝΑΤΟ στο νέο του ρόλο ως παγκόσμιου χωροφύλακα.


ΣΕΛ.  13
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Αρχισε η συζήτηση στη Βουλή

Αρχισε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού. Τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα αποκάλυψε ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ