Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9513

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόκληση για τους ανέργους οι προτάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Λύσεις προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων δε γίνεται να υπάρξουν, όσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παραμένουν ισχυροί και όσο η εργατική τάξη δεν αξιοποιεί την κοινωνική και πολιτική δύναμη για το δίκιο της, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις προτάσεις κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.


ΣΕΛ.  19

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ την ισραηλινή επιδρομή
  • Τη συνενοχή όσων σιωπούν καταγγέλλει το ΚΚΕ
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή Πρεσβεία πραγματοποιείται, σήμερα, στις 7 μ.μ., από το ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ευρεία ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, με αφορμή τον εντοπισμό του Ισραηλινού στρατιώτη που απήχθη την Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας. Με αυτό το πρόσχημα, ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εισβάλει από βορρά και νότο, πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα περιπολούν διαρκώς, ενώ τα ξημερώματα κατέστρεψαν τρεις γέφυρες και τον κεντρικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, κόβοντας τη Λωρίδα της Γάζας στα δύο και επιβάλλοντας διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο μεγαλύτερο μέρος της.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απείλησε ότι θα χρησιμοποιηθούν «ακραία μέσα» για να απελευθερωθεί ο στρατιώτης και ο Λευκός Οίκος υπεράσπισε το δικαίωμα του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα», ενώ οι Βρυξέλλες, και πάλι, υιοθετούν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ζητώντας «εκατέρωθεν αυτοσυγκράτηση»! Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη νέα επιδρομή και καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει με όποιον πρόσφορο τρόπο την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Ανάλογες ανακοινώσεις έδωσαν στη δημοσιότητα, επίσης, η ΕΕΔΥΕ και το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  9

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξανά σήμερα έξω από τη Βουλή

Για δεύτερη συνεχή μέρα, χτες, φοιτητές, σπουδαστές και δυνάμεις του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν μαχητικά έξω από τον αστυνομοκρατούμενο χώρο, όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Παιδείας του ΟΟΣΑ, και διαμήνυσαν ότι δε θα αφήσουν να θυσιαστεί το μέλλον τους στο βωμό του μεγάλου κεφαλαίου. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα με την περικύκλωση της Βουλής στις 10 το πρωί, την ώρα που γίνεται η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
«Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα»

Σε θέμα τύχης έχει οδηγήσει την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων στη ΔΕΗ η πολιτική «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας.


ΣΕΛ.  18
ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ
Οφειλόμενη τιμή από τη Βουλή

Με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, η Βουλή τίμησε χτες, σε ειδική συνεδρίασή της, τη μνήμη των πεσόντων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.


ΣΕΛ.  7
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αγάπιος Σαχίνης, παρουσίασε σε χτεσινοβραδινή εκδήλωση τη διακήρυξη της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα».


ΣΕΛ.  15
«Εφυγε» ο Βασίλης Βενετσανόπουλος

«Εφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής Βασίλης Βενετσανόπουλος. Η κηδεία του γίνεται σήμερα Πέμπτη, στις 4.30 μ.μ., από το νεκροταφείο Καισαριανής, και θα είναι πολιτική.


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ