Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11383

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για την απεργία στις 18 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  14  -  15

Πραξικοπηματική κατάργηση εργοδοτικών εισφορών στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας - Εργατικής Εστίας

Eurokinissi

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας απαλλάσσονται αναδρομικά από την 1/9/2012 οι εργοδότες από τις εισφορές τους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) ενώ η σχετική τροπολογία που προωθήθηκε στη Βουλή αποσύρθηκε δύο φορές και δεν έχει ψηφιστεί. Μόνο με την απαλλαγή αυτή οι εργοδότες θα κερδίζουν ετησίως 247 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τη συνολική μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5% όπως προβλέπεται θα εξασφαλίζουν ετησίως 1,3 δισ. ευρώ. Στον αντίποδα, οι όποιες συρρικνωμένες παροχές συνεχίζουν να δίνονται από τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, όπως ο κοινωνικός τουρισμός, η επιδότηση ενοικίου, η λειτουργία παιδικών σταθμών, εργατικές κατοικίες κλπ. που αφορούν χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες, φορτώνονται στις πλάτες αποκλειστικά των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ - ΚΝΕ - ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας

Εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ, στις 12 Οκτώβρη 1944, διοργάνωσαν χτες ο Κεντρικός Τομέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και ο Κεντρικός Τομέας της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ. Επίσης με κατάθεση στεφανιών τίμησε χτες την επέτειο η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  9

Ο λαός να απομονώσει τη «Χρυσή Αυγή»

Μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και ναζιστές της «Χρυσής Αυγής», με πρωτοστατούντες βουλευτές της και κάτω από το, τουλάχιστον αδιάφορο, «βλέμμα» δυνάμεων της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, που υποτίθεται ότι βρίσκονταν στο θέατρο για να «προστατεύσουν» τους ηθοποιούς και το χώρο, ματαίωσαν προχτές το βράδυ την πρεμιέρα του έργου του Τέρενς ΜακΝάλι «Corpus Christi», στο θέατρο «Χυτήριο». Ο ναζιστικός θίασος μαζί με παραεκκλησιαστικούς κομπάρσους επιδιώκει να επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας στις καλλιτεχνικές παραγωγές, αποκαλύπτοντας το συστημικό και βρώμικο ρόλο της «Χρυσής Αυγής». Ο λαός πρέπει να απομονώσει τη «Χρυσή Αυγή» και να καταδικάσει το ναζιστικό τραμπουκισμό γιατί όπου κι αν εκδηλώνεται, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα θέατρα, στόχο έχει τα λαϊκά δικαιώματα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα.



ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
ΟΧΙ στα Συμβούλια Διοίκησης

ΣΕΛ.  28
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πολύμορφη δραστηριότητα

ΣΕΛ.  12
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκδήλωση για τη Μάχη της «Ηλεκτρικής»

ΣΕΛ.  8
ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Σταθερά ψηλά η αντιπαράθεση

ΣΕΛ.  20
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Αντιλαϊκά παζάρια

ΣΕΛ.  6
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Χωρίς θέρμανση χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Νέες ασήκωτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτώβρη, μέρα έναρξης της χειμερινής διάθεσης. Με την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης, οι τιμές θα φτάσουν στα 1,40 ευρώ στο λίτρο (1.400 ευρώ στο χιλιόλιτρο), αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που θα αφήσει χωρίς θέρμανση χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.


ΣΕΛ.  18
ΞΑΝΘΗ
Μικρά παιδιά, θύματα της φτώχειας

ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ