Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11103

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Σήμερα στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. η συγκέντρωση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  3

Τώρα διάλυση της Βουλής και εκλογές Λαϊκή αντεπίθεση στην αστική εξουσία
  • ΚΚΕ: Οι λαϊκές μάζες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να περάσουν τώρα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ
  • Αλέκα Παπαρήγα: Υπηρεσιακή κυβέρνηση και εκλογές. Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σχηματιστεί είναι παράνομη κυριολεκτικά, αφού θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή, και δυστυχώς η Βουλή θα την ψηφίσει, μια δανειακή σύμβαση η οποία θα δεσμεύει το λαό για πολλά χρόνια

Να παρέμβει ο ελληνικός λαός με κάθε μορφή πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, διαφορετικά ο φαύλος κύκλος «ψηφίστε μέτρα τα οποία φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια, ψηφίστε την πτώχευση του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία», με «κερασάκι «τις δόσεις», θα συνεχίζεται. Την πρώτη και κύρια ευθύνη έχουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά έχουν τεράστια ευθύνη και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ιδιαίτερα εκείνα που υποσχέθηκαν ότι η ΕΕ μπορεί να μετατραπεί σε Ευρώπη των λαών.

Εκλογές τώρα και λαϊκή οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας. Να μην υποκύψει ο λαός στον εκβιασμό. Να αντεπιτεθούμε, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  3,    6  -  13

Motion Team

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Μεγάλα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Το συλλαλητήριο για τα ασφαλιστικά ταμεία μετατράπηκε σε διαδήλωση, όπου εκφράστηκε το αίτημα για διενέργεια εκλογών τώρα. Σκυτάλη τώρα στην Αθήνα, την Πέμπτη, 10 Νοέμβρη στην Ομόνοια στις 6 μ.μ.


ΣΕΛ.  15

Δύο δρόμοι

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αποκάλυψαν ανάγλυφα την ενιαία στρατηγική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Αποκάλυψαν, ταυτόχρονα, την τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό - που, δυστυχώς, δεν τους έχει αποδοθεί όσο πρέπει - των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που του υποσχέθηκαν ότι αυτή η λυκοσυμμαχία, η ΕΕ, μπορεί να μετατραπεί σε Ευρώπη των λαών. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνεται της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και της «κοινωνικής συνοχής», δηλαδή της υποταγής του λαού στην αστική πολιτική για τη διαιώνιση του συστήματος, όπως και το κεφάλαιο και τα αστικά κόμματα. Οι εξελίξεις αναδείχνουν ακόμα πιο έντονα τη σύγκρουση των δύο δρόμων ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και κάνουν ακόμα πιο επίκαιρη την πρόταση του ΚΚΕ στο λαό: Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, που θα διαγράψει ολόκληρο το χρέος, θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο θα βάλει τον παραγόμενο πλούτο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, στην υπηρεσία αυτών που τον παράγουν και τον κλέβουν οι κεφαλαιοκράτες. Το δίλημμα είναι, με το λαό ή με τα μονοπώλια. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο το εργατικό κίνημα και η συμμαχία του με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς αγρότες μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση υπέρ του λαού, να σώσει το λαό από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, παλεύοντας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.



«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συγκέντρωση ταξικής αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  17
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗΣ»
Την Κυριακή στα Γιάννενα το συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  15
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπέρ της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών

ΣΕΛ.  23
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενιαία η πάλη στην αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  32
ΚΚΕ
Επεσαν οι μάσκες της ΝΔ

Οι μάσκες έπεσαν πλήρως. Αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι η ΝΔ είναι δήθεν αντιπολίτευση στο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Οσα έλεγε η ΝΔ για αντίθεση σε συγκυβέρνηση και στη σύμβαση αποδείχτηκαν υποκρισία.


ΣΕΛ.  12
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ