Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10673

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις όλης της χώρας.
  • Στην Αθήνα, 10 π.μ., Ομόνοια.
  • Στη Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Στον Πειραιά, 11 π.μ., πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.
  • Στις συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ καλεί τη φτωχή αγροτιά η ΠΑΣΥ.
  • Στη μάχη και οι αυτοαπασχολούμενοι με κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για κλείσιμο των μαγαζιών.

ΣΕΛ.  12  -  14,    23

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ των λαών Ελλάδας - Τουρκίας

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα

Οι πανηγυρισμοί που οργανώθηκαν με την ευκαιρία της επίσκεψης του Τ. Ερντογάν στην Αθήνα τέλειωσαν, αλλά η πραγματικότητα παραμένει αμείλικτη. Τα προβλήματα οξύνονται από την πολιτική των «γκρίζων ζωνών» και της συνεκμετάλλευσής τους, από την πολιτική της συνδιαχείρισης του Αιγαίου. Η κυβέρνηση Ερντογάν επιλέγει το δρόμο της συναίνεσης της ελληνικής κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας την υποχώρησή της από κυριαρχικά δικαιώματα, με αντάλλαγμα κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ο δρόμος αυτός ταυτίζεται με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ για την απρόσκοπτη λειτουργία της λυκοσυμμαχίας και την αντιμετώπιση του Αιγαίου ως ενιαίου επιχειρησιακού χώρου. Στη βάση των προβλημάτων είναι ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα για το μοίρασμα των αγορών, που υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Μέσα από τη συγκρότηση του «Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας» δρομολογείται μια διαπραγμάτευση που αφορά το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων.


ΣΕΛ.  3

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σήμερα ψηφίζουμε μαχητικά Πανσπουδαστική

Στις κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών μπορεί και πρέπει να αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια και η οργή για τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, να εκφραστεί η αντίθεση στην πολιτική στην Παιδεία και ειδικότερα στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ένα οργανωμένο ισχυρό φοιτητικό κίνημα. Αποφασιστική μαζική στήριξη στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.


ΣΕΛ.  10  -  11

Αποσιώπηση

Χτες βράδυ διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, ενημερώνοντας για την αυριανή απεργία, πρόβαλλαν τις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αποσιωπώντας το κάλεσμα του ΠΑΜΕ και τις απεργιακές του συγκεντρώσεις. Δεν είναι πρώτη φορά. Τις συνδικαλιστικές ηγεσίες - συνεταίρους των αστικών κομμάτων και της πλουτοκρατίας ενισχύουν, γνωρίζοντας πως είναι ανυπόληπτες στους εργάτες. Ο λαός να εγκαταλείψει την ενημέρωση από τα αστικά ΜΜΕ. «Ριζοσπάστης» και «902», η δική του φωνή.



ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΟΦΙΝ
Επιβάλλουν στους λαούς να πληρώσουν την κρίση

ΣΕΛ.  16  -  17
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
ΚΚΕ: Να αρθούν τα εμπόδια που οδηγούν σε ατιμωρησία

ΣΕΛ.  9
ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη

ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ