Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10258

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠ
Αγώνας σκληρός και μακρόχρονος για δημόσια και σύγχρονη Παιδεία

Μπροστά στους φοιτητές, στους σπουδαστές και τους μαθητές υπάρχει ένας λίγο - πολύ σκληρός και μακρύς δρόμος αγώνων για μια πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Παιδεία. Υπάρχει ήδη ένας νόμος που λειτουργεί και τον οποίο θέλουμε να τον παρεμποδίσουμε στην πράξη. Αυτός ο αγώνας πρέπει να πάρει όλες τις μορφές και πρέπει να μπουν και εκείνοι οι χιλιάδες φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πάρει μέρος στους αγώνες.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ του κεφαλαίου και όχι μόνο στην εκάστοτε κυβέρνηση

Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία, θα έχει αιτήματα και στόχους. Θα έχει πολιτικό σκοπό.

  • Οποιο και αν είναι το βάθος της κρίσης, η χρονική διάρκειά της, είναι βέβαιο ότι με το που θα ξεσπάσει, ο λαός, η νεολαία, οι γυναίκες θα δεχτούν ένα νέο καταιγισμό πυρών. Σήμερα είναι ακόμη πιο φανερό ότι υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης. `Η θα υπάρχει μία οικονομία οργανωμένη για τα κέρδη, ή μία οικονομία οργανωμένη για τις ανθρώπινες ανάγκες. Κέρδη και ανθρώπινες ανάγκες δε συμβαδίζουν.
  • Λαός και νεολαία για να ζήσουν καλύτερα, χρειάζεται κίνημα όχι αντίθεσης προς τη ΝΔ ή προς το ΠΑΣΟΚ αλλά αντίθεσης στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό, κίνημα αντικαπιταλιστικό, κατά της εξουσίας της κυρίαρχης τάξης. Δεν αρκεί η αντιπαράθεση με την εκάστοτε κυβέρνηση. Λαϊκή κυβέρνηση, λαϊκή εξουσία είναι να αλλάξει η τάξη στην εξουσία. Διότι, μπορεί να αλλάζουν κυβερνήσεις και η κυρίαρχη τάξη να παραμένει αλώβητη.
  • Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ένα τζάμι, δε θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση, ακριβώς επειδή θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δε θέλει να την καταστρέψει.

ΣΕΛ.  6   -   10

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάρπισε η αλληλεγγύη στη γη της Μανωλάδας

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ήταν, είναι και θα είναι στο πλάι των εργατών γης της Ν. Μανωλάδας Ηλείας, για τα κοινά προβλήματα, τις κοινές ανάγκες, τα κοινά δικαιώματα, τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών. Αυτό δήλωσαν, προχτές, με την παρουσία τους στις κατασκευές - θερμοκήπια των σύγχρονων κολίγων και των παιδιών τους, στελέχη του ΠΑΜΕ από την Αθήνα και τον Πύργο, που βρέθηκαν στην περιοχή για να μοιράσουν συμβολικά δώρα και γλυκά στα παιδιά των εργατών γης.


ΣΕΛ.  17


ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών

ΣΕΛ.  20
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα, σταθερά, οργανωμένα

ΣΕΛ.  19
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα η πικετοφορία

Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


ΣΕΛ.  17
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
«Εφυγε» ο κομμουνιστής ηγέτης Πίτερ Σάιμον

ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ