Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10186

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Ενιαία αντιμεταναστευτική πολιτική για ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις

Με ομόφωνη απόφασή τους, οι υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης των κρατών - μελών οριστικοποίησαν το κείμενο της ενιαίας αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεών της.


ΣΕΛ.  15

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε τόπους δουλειάς και κλάδους για την Ασφάλιση

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΝ-εταίρους τους, που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις

Καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί με κατευθυνόμενες «μελέτες» να καλλιεργήσει έδαφος για νέες ανατροπές στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και προχωράει στο πετσόκομμα της λίστας των ΒΑΕ με την εκπαραθύρωση 300.000 εργαζομένων, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της πάλης σε όλα τα μέτωπα. Σημαίνουν συναγερμό στους τόπους δουλειάς, κλιμακώνοντας το πολύμορφο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας μέρα της δημοσιοποίησης των σχεδίων για την επί της ουσίας κατάργηση των ΒΑΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να προετοιμαστούν για απεργιακές πανελλαδικές κινητοποιήσεις και όλες τις μορφές πάλης για τη ματαίωση αυτών των σχεδίων. Να οργανωθεί ο αγώνας για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να ενταθεί η πάλη για τη διεκδίκηση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  11

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 90ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού

Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 1.400 φωτογραφίες και άλλες εικόνες, και σε ειδικές προθήκες δεκάδες πολύτιμα ντοκουμέντα και αντικείμενα, που μαρτυρούν και φωτίζουν την 90χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την προσφορά του στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα. Την έκθεση εκ μέρους της ΚΕ θα ανοίξει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Για το περιεχόμενο της έκθεσης θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ.


ΣΕΛ.  3


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΜ
Εκδήλωση τιμής στην Εθνική Αντίσταση

ΣΕΛ.  3
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ μέτρα καταστολής των μεταναστών

Παρέμβαση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή την επιστολή του νομάρχη Αθηνών προς τον πρωθυπουργό, που ζητά ένταση της καταστολής των μεταναστών.


ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «SIEMENS» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα

ΣΕΛ.  10
ΕΥΔΑΠ
Νέες τσουχτερές αυξήσεις

ΣΕΛ.  24
ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ
Συνένοχοι στο έγκλημα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ