Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ωρα για να συζητήσουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης

Εχει υπερωριμάσει η αναγκαιότητα συζήτησης για το εάν υπάρχει άλλος δρόμος εξέλιξης και ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, για το εάν υπάρχει διέξοδος στα οξυμένα προβλήματα που ζούμε.


ΣΕΛ.  9

ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για την πολιτική της στα Βαλκάνια
  • Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
  • Συνέντευξη Τύπου χτες από την ΕΔΥΕΘ για τη βαλκανική συνάντηση κινημάτων ειρήνης στη Θεσσαλονίκη
  • Κοινή ανακοίνωση 41 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων κατά της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου
  • Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου είναι το κεντρικό ζήτημα στα Βαλκάνια, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και θα έχει επίδραση και στη FYROM. Είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι του ντόμινο από τη δήθεν λύση της «ανεξαρτητοποίησης» και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων και έξω από τα Βαλκάνια. Πολλαπλασιάζονται επίσης οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.
  • Το ΚΚΕ εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση, που δεν έχει τοποθετηθεί κατά της «ανεξαρτητοποίησης» του Κοσσυφοπεδίου και δεν έχει αρνηθεί συμμετοχή στην ευρωστρατιωτική αστυνομική δύναμη. Θα μπορούσε, αξιοποιώντας και τον καιροσκοπισμό άλλων χωρών, να βάλουν ένα βέτο στην επέκταση των ΗΠΑ στην περιοχή, που σημαίνει επέκταση και της ευρωπαϊκής παρέμβασης και όχι μόνο.
  • Θα διατρανώσουμε την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε καμία παραπέρα αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, ανέφερε εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ ο Νίκος Ζώκας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη βαλκανική συνάντηση κινημάτων ειρήνης στη Θεσσαλονίκη. Οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να προσδοκούν σε ένα φωτεινό μέλλον αν παραμερίσουν τους εθνικισμούς και αντιτάξουν ένα ενιαίο φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, με τα χαρακτηριστικά της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου.

ΣΕΛ.  3,   7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με πολύμορφη δράση η απεργιακή κορύφωση

Συμβολική κατάληψη στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (φωτο) και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό και στα Ξενοδοχεία, με πρωτοβουλία του συνδικάτου τους και την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας. Η χτεσινή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ για την απεργιακή κορύφωση του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση. Επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί στις 6 και 13 Μάρτη στις πικετοφορίες και στα συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρνήθηκαν βίζα σε Γεωργιανούς ειρηνιστές

Η ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία αρνήθηκε να εκδώσει βίζα σε Γεωργιανούς αντιιμπεριαλιστές αγωνιστές, με βάση το σύστημα Σένγκεν, γιατί είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  7
ΚΑΒΑΛΑ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας

Πανίσχυρο «όχι» είπε χτες ο εργαζόμενος λαός στα σχέδια της «ΔΕΗ ΑΕ» για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας. Τεράστιες οι ευθύνες των κομμάτων που ευνόησαν την πολιτική «απελευθέρωσης».


ΣΕΛ.  15
ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Απειλές - πρόκληση σε βάρος του σωματείου

Με επιστολή του ο διοικητής του Νοσοκομείου προειδοποιεί για επέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να μη γίνουν ενημερωτικές συσκέψεις από το σωματείο!


ΣΕΛ.  19
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΛΕΣΒΟΣ
Αγροτικές κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, με πανελλαδικό συλλαλητήριο στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ