Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11574

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Δεν υπάρχουν σωτήρες για το λαό σε κυβερνήσεις και κόμματα που θέλουν να διαχειριστούν το βρώμικο σύστημα και την κρίση του

ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

  • Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε πολλές πόλεις
  • Αθήνα, πλατεία Αγ. Παρασκευής, στις 10.30 π.μ.
  • Θεσσαλονίκη, Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10.30 π.μ.
  • Μαχητική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο και χτες ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, επικοινώνησε με τον Καρ. Παπούλια για το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΕΡΤ.
  • Αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα στον πρόεδρο της Βουλής, για άμεση συζήτηση του θέματος. Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Τροπολογία, για την κατάργηση της αντιλαϊκής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.
  • Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, χτες το μεσημέρι για συμπαράσταση, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ.
  • Μηνύματα αλληλεγγύης από φορείς του κινήματος.
  • Ραδιόφωνο, τηλεόραση και portal του «902» συνέχισαν και χτες την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.
  • Ετοιμο το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ.

ΣΕΛ.  9  -  12

ΠΑΣΕΒΕ
Κάτω τα χέρια απ' τις συντάξεις

Με μια δυναμική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώθηκαν χτες βράδυ οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στην πολιτική κατεδάφισης που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση. Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε πολλές πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  16

Ο «Ριζοσπάστης»

Λόγω της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο «Ριζοσπάστης» δε θα κυκλοφορήσει αύριο, Παρασκευή.


Προσφορά

Ο Κωνσταντινίδης Γιώργος, στη μνήμη των γονιών του και του αδελφού του, προσφέρει 1.200 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο λαός να παλέψει για Δημόσιο χωρίς επιχειρηματίες

Ο πρωθυπουργός σε αποψινή ομιλία του προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς καμία συναίσθηση, χωρίς να αναλάβει την ευθύνη των κυβερνήσεων που συμμετείχε το κόμμα του, η ΝΔ και ο ίδιος, για την τεράστια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων που έχει συντελεστεί, με πρώτη απ' όλες την εργατική δύναμη, αλλά και την καταστροφή πολλών μικρών επιχειρήσεων, οδηγώντας στην ανεργία και τη χρεοκοπία χιλιάδες εργαζόμενους.

Προσπάθησε, έκανε κάθε προσπάθεια, να κρύψει ότι ο βασικός ένοχος είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της καπιταλιστικής κερδοφορίας των λίγων που ο ίδιος και το κόμμα του υπηρετούν. Εκανε διάφορες ακροβασίες ανακαλύπτοντας πότε ότι φταίει ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα, πότε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ειδικότερα στην ΕΡΤ, πότε ότι φταίνε οι συντεχνίες, τα προνόμια. Ομως, γέννημα - θρέμμα του συστήματος που υπηρετεί αυτός και οι όμοιοί του είναι ο στρεβλός δημόσιος καπιταλιστικός τομέας, που δήθεν καταγγέλλει. Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Ελλάδας, να παλέψουν για άλλο δημόσιο τομέα, χωρίς επιχειρηματίες, χωρίς μονοπώλια, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, για την εργατική - λαϊκή εξουσία, όπου ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Συντονισμός με τους εργάτες του κλάδου

ΣΕΛ.  17
Σε οριακή κατάσταση το Νοσοκομείο «Μεταξά»

ΣΕΛ.  3
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Από αύριο το Φεστιβάλ στη Γεωπονική

ΣΕΛ.  14
ΕΟΠΥΥ
Προάγγελος νέων περικοπών τα ελλείμματα

ΣΕΛ.  3
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι μια ακόμα μάχη ανάμεσα στον αδιάκοπο πόλεμο της εργατικής και της αστικής τάξης για το ποιος θα κερδίσει την καρδιά και το μυαλό της νεολαίας. Σε αυτή τη μάχη πρωταγωνιστικό ρόλο έρχεται να παίξει και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ να αναδεικνύει μια ακόμα πλευρά της ταξικής πάλης.


ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ