Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11370

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Αφήνει το λαό χωρίς γιατρούς και φάρμακα, βάζει πρόσθετα χαράτσια

ΣΕΛ.  11
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επαναφέρει τις προτάσεις για «πόθεν έσχες» και «περί ευθύνης υπουργών»

ΣΕΛ.  9

ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ σωτηρίας της πλουτοκρατίας

ΚΚΕ: Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχει πια ο λαός στα κόμματα που του κρύβουν ότι τα άγρια μέτρα και τα μνημόνια όσο άδικα είναι, άλλο τόσο είναι ωφέλιμα και αναγκαία για την ελληνική πλουτοκρατία και την ΕΕ

Στη χθεσινή σύσκεψη των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης συμφωνήθηκαν τα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ και προκειμένου να τα περάσουν με τις μικρότερες λαϊκές αντιδράσεις, ετοιμάζουν ως δόλωμα την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016 και το λεγόμενο «κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο», που κανένα όφελος δεν έχουν για το λαό. Αντίθετα είναι ωφέλιμα και αναγκαία για την ελληνική πλουτοκρατία και την ΕΕ. Ο λαός πρέπει να απορρίψει μαζί με τα νέα μέτρα και τα παραμύθια που του σερβίρουν, ότι με επιμήκυνση, με ρήτρες αντικατάστασης ή με νέα διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ θα έρθει κάτι καλό και γι' αυτόν.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Μαχητικά και μαζικά διαδήλωσαν για τη ζωή τους

Με μια μαχητική κινητοποίηση χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους, από διάφορες περιοχές της χώρας, διαδήλωσαν χτες ενάντια στην εξαθλίωση. Με ΜΑΤ τους υποδέχτηκε η συγκυβέρνηση, δείχνοντας ότι η απάνθρωπη πολιτική με απάνθρωπα μέσα επιβάλλεται.


ΣΕΛ.  10

Σιωπούν ένοχα στις προτάσεις του ΚΚΕ

Σε επιστολή του προς τον υπεύθυνο του «Enikos.gr», με αφορμή την επιστολή Ζωγραφάκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ανάρτησή σας με τίτλο "Ολοι ήξεραν" που συνοδεύει την επιστολή του επιχειρηματία Γ. Ζωγραφάκη προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής καθώς και ένα σημείο της συγκεκριμένης επιστολής που αναφέρεται στην Αλέκα Παπαρήγα, δημιουργεί τη λαθεμένη εντύπωση μιας διακομματικής συγκάλυψης που καμία απολύτως βάση δεν έχει σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεν είχε καμία συγκεκριμένη ενημέρωση για τη διάσταση και τους εμπλεκόμενους του καταγγελλόμενου σκανδάλου και δεν είχε κανένα λόγο να κρύψει τίποτα και από κανένα. Η ΚΟ του ΚΚΕ ουδέποτε έλαβε την επιστολή που αναρτήσατε. Στα γραφεία μας είχε φτάσει μόνο ένα e- mail από τον επιχειρηματία Γ. Ζωγραφάκη, μιας σελίδας, με ημερομηνία 7 Απριλίου 2011, που αποτελούσε μια γενική καταγγελία ενός σκανδάλου που δήλωνε ότι πιστεύει ότι μπορεί να είναι μπλεγμένα τα άλλα κόμματα και ότι για το ΚΚΕ δεν είχε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. Τέτοιες καταγγελίες, με e-mail, επιστολές, τηλέφωνα, ανώνυμα και επώνυμα, καταφθάνουν δεκάδες καθημερινά και ειδικά επιχειρηματιών που καταγγέλλουν συνεταίρους, συνεργάτες, κρατικές υπηρεσίες. Το ίδιο υποθέτουμε ότι θα φτάνουν και σε σας. Εμείς ως κόμμα δεν έχουμε ούτε τους μηχανισμούς, ούτε τις δυνατότητες να ελέγξουμε την αξιοπιστία ή τη σκοπιμότητα κάθε καταγγελίας. Μάλιστα, το πλήθος αυτών των καταγγελιών ενισχύει τη θέση μας ότι η σήψη και η διαφθορά είναι τόσο εκτεταμένη και στην οικονομία όπου ανταγωνίζονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, σε σημείο που είναι αδύνατο να διακρίνεις ποιος είναι περισσότερο διεφθαρμένος, ο καταγγέλλων ή ο καταγγελλόμενος. Γι' αυτό το ΚΚΕ επιμένει και με τη σημερινή ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας σε μια σειρά προτάσεις (κατάργηση off shore, της ανωνυμίας των μετοχών, της κατάργησης του τραπεζικού και εμπορικού απορρήτου κλπ.), ώστε να δημιουργηθούν κάποια περιθώρια διαλεύκανσης των σκανδάλων και τιμωρίας των ενόχων. Σ' αυτές σιωπούν, ένοχα, κόμματα και πολιτικοί που μιλούν για κάθαρση ενός συστήματος σάπιου ως το μεδούλι».



ΙΚΑ
Σε οικονομική ασφυξία

ΣΕΛ.  13
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Αρνούνται να «ρίξουν» τις τιμές

ΣΕΛ.  16
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
«Στο σφυρί» και το 33% του ΟΠΑΠ

ΣΕΛ.  17
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Μέχρι και 48 ώρες στο χώρο δουλειάς

ΣΕΛ.  12
ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ - ΚΝΕ
Τίμησαν τα 71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Tην 71η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, ψυχή και ραχοκοκαλιά του οποίου υπήρξε το ΚΚΕ, τίμησε χθες βράδυ στα Προπύλαια πλήθος κόσμου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και το ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ