Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10866

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
Κατά 39,3% αυξήθηκαν οι άνεργοι σε ένα χρόνο

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν τη θυσία των δικαιωμάτων τους για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

ΠΑΜΕ: Πάλη των ανέργων μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, για την επιβίωσή τους, για δουλειά σταθερή και μόνιμη, με πλήρη δικαιώματα.


ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Νέα προκλητικά προνόμια για άκρατη κερδοφορία
  • Νέα σκανδαλώδη προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
  • ΚΚΕ: Προκαλεί το λαό που δεινοπαθεί, τους επιστρατευμένους και άνεργους ναυτεργάτες, τους εργάτες και ανέργους της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

ΣΕΛ.  7

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ σε ολόκληρη τη χώρα

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) πραγματοποιούν σήμερα, με απόφαση των Γραμματειών τους, κινητοποίηση σε όλα τα διόδια της χώρας, καλώντας τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να παλέψουν οργανωμένα για την κατάργηση των διοδίων.


ΣΕΛ.  3

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σήμερα με το ΠΑΜΕ ενάντια στο σχολείο της αμάθειας

Κόντρα στην πολιτική που φτιάχνει ένα σχολείο της αγοράς και της ακριβοπληρωμένης αμάθειας διαδηλώνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς της Αττικής σε συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. Στη συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.


ΣΕΛ.  13

Ερμηνεία στα μέτρα τους

Οτι η πλουτοκρατία ερμηνεύει τα εκλογικά αποτελέσματα κατά το δοκούν είναι πια γνωστό και το είδαμε και στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών από την κυβέρνηση. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει με δήλωσή του ο Κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, ο οποίος τις προάλλες χαρακτήρισε την Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Λετονία ως παραδείγματα χωρών που πέτυχαν να δρομολογήσουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να υπολογίζουν ουσιαστικά το πολιτικό κόστος. Σύμφωνα με τον Ο. Ρεν, ο Γ. Παπανδρέου κέρδισε πριν από λίγους μήνες εκλογές, μετά από ιδιαίτερα θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στην Ελλάδα! Απ' ό,τι φαίνεται, διαβάζει ανάποδα. Γιατί η λαϊκή αγανάκτηση που καταγράφτηκε στις περασμένες τοπικές εκλογές εκφράστηκε με μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ και καταβαράθρωση τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ. Αλλά φαίνεται ότι δεν έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες, ή απλά αποσιωπάται ως μη γενόμενη, γιατί δε βολεύει την προπαγάνδα της ΕΕ για ένταση των αντιλαϊκών μέτρων. Οσο, όμως, κι αν προσπαθούν να πείσουν ότι ο λαός στηρίζει το τσεκούρωμα των δικαιωμάτων του, η πραγματικότητα τους διαψεύδει κατηγορηματικά και καθημερινά, όχι μόνο στα ποσοστά των πρόσφατων εκλογών, αλλά κυρίως στους τόπους δουλειάς που βράζουν, στη λαϊκή δράση και στις κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων που δυναμώνουν. Και πρέπει ο λαός καθολικά να ενισχύσει ακόμη πιο αποφασιστικά τους ταξικούς αγώνες, εγκαταλείποντας οριστικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου.



«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Προτάσεις ανακούφισης του λαού

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΓΑΛ
Καλύπτει την επαίσχυντη σύμβαση

ΣΕΛ.  8
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Επικίνδυνη η «στρατηγική συμπόρευση»

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Καμιά περικοπή, αύξηση για τους διδάκτορες

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Η κυβέρνηση εξαπατά το λαό

Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, στόχος της δεν είναι να βελτιώσει τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά να απαλλάξει εντελώς το κράτος από μια υποχρέωση που ποτέ δεν υλοποίησε επαρκώς, την εξασφάλιση με κρατική χρηματοδότηση δημόσιων, σύγχρονων συγκοινωνιών. Να ισοπεδώσει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, να δημιουργήσει προϋποθέσεις, για να παραδοθούν αυτές ολοκληρωτικά στα νύχια των μεγάλων επιχειρηματιών. Το μεγαλύτερο θύμα θα είναι τα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Παιχνίδια εντυπώσεων και μυστικά παζάρια

ΣΕΛ.  10
ΕΣΗΕΜ-Θ
Διέγραψε δημοσιογράφο του «Ρ» επειδή απέργησε

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ