Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7774

26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο

Στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, αλλά και στη Χαλκίδα, στη Λαμία και τη Λιβαδειά, ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», το οποίο αύριο «ταξιδεύει» στην Αμφισσα, στη Ζάκυνθο, στην Ηγουμενίτσα, στο Μεσολόγγι και το Μενίδι Αττικής


ΣΕΛ.  10   -   11
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Περνούν νέες συνταγματικές ευρωπαϊκές αλυσίδες

Ως απόδειξη αντιδημοκρατικής λογικής, που αντιστρατεύεται τη λαϊκή κυριαρχία, κατάγγειλε το ΚΚΕ στη Βουλή, την προώθηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ διάταξης στο νέο Σύνταγμα, που δεσμεύει τη χώρα και οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση, για συμμετοχή της Ελλάδας στις διαδικασίες της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»


ΣΕΛ.  3

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ η διχοτόμηση

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κ. Ανάν, με την οποία έκανε σαφή αναφορά στην πολιτική ισοτιμία των δύο πλευρών (κυπριακής κυβέρνησης - Ντενκτάς), στη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις σε όλα τα ζητήματα και στην υποχρεωτική σαφή αναγνώριση του καθεστώτος ισότητας των δύο πλευρών στον τελικό διακανονισμό, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι το Κυπριακό οδηγείται στον πλήρη ενταφιασμό του, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της "G-8" του Ιούνη του 1999 στην Κολωνία και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι.

Δεχόμενη ασφυκτική πίεση από την ελληνική κυβέρνηση, η Λευκωσία καλείται να προσέλθει σε «καυτές» συζητήσεις που οδηγούν τελικά στην αναγνώριση του ψευδοκράτους. Μια διχοτόμηση της Κύπρου, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, δεν αποτελεί μόνο ένα πολιτικό έγκλημα, αλλά θα αποτελέσει και προηγούμενο για τα επόμενα εγκλήματα σε βάρος και άλλων λαών και ανεξάρτητων χωρών.


ΣΕΛ.  9

20 - 21- 22 - 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δημήτρης Μητροπάνος, Παντελής Θαλασσινός, «Συνήθεις Υποπτοι», «Υπόγεια Ρεύματα», Κ. Μάτζιος - Λ. Αλκαίου, Στέλιος Βαμβακάρης, Γιώτα Βέη.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

«Πυξ - Λαξ», ΟΝΑΡ, Μ. Φάμελος - Ν. Ζιώγαλας, Μπ. Τσέρτος, Μ. Πασχαλίδης, «Ενοχο Λα», Χ. Κροκίδης. Τιμητική βραδιά στον Κ. Βίρβο και τον Θ. Δερβενιώτη, με τις Χαρούλα Λαμπράκη και Θ. Στίγκα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Θάνος Μικρούτσικος, Ν. Πορτοκάλογλου, «Magic de Spell», Β. Κορακάκης, Σ. Βαζούρα - Χάλκινα Γουμένιτσας, «Ενδελέχεια».

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δ. Τσακνής - Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Κανά - Ορ. Περίδης, «Apurimac», «Closer», Γ. Ανδρεάτος - Δ. Λογαράς - Ν. Βουδούρης, Δ. Κοντογιάννης - Σ. Παπάζογλου.

Ακόμα αφιερώματα στους Γ. Ρίτσο, Γ. Σκαρίμπα, Ν. Καββαδία, Ν. Ξυλούρη.

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το ρόλο της θρησκείας, τις νέες εργασιακές σχέσεις, τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, την Ολυμπιάδα του 2004.

Επίσης «Διεθνούπολη», Παιδότοπος, Κινηματογράφος, Εκθεση Σκίτσου και πολλές εκπλήξεις.


Associated Press

ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
«Ανατιμάται» και η κυβερνητική συσκότιση

Ενώ οι κινητοποιήσεις και οι αποκλεισμοί στην Ευρώπη συνεχίζονται αμείωτες, κανονικά θα ισχύουν από σήμερα, στη χώρα μας, οι τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο ...ασκείται σε μια τακτική συνειδητής συσκότισης των καταναλωτών και των εμπλεκομένων φορέων


ΣΕΛ.  4,    16   -   17,    21


ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΑΜΥΝΤΑΙΟ
Σήμερα οι αντι-ΝΑΤΟικές συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ και τις ασκήσεις, που διεξάγονται στη Μακεδονία, διοργανώνονται σήμερα σε Πτολεμαϊδα και Αμύνταιο, από το φιλειρηνικό κίνημα


ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλιά

Αποφασιστικό «παρών» έδωσαν οι ναυτεργάτες στη χτεσινή κινητοποίηση, δίνοντας ουσιαστικά την «εντολή» της κλιμάκωσης του αγώνα. Απεργία πραγματοποιείται από σήμερα στα πλοία των εταιριών HELLAS FERRIES και GA FERRIES, ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την αντιναυτεργατική κυβερνητική πολιτική


ΣΕΛ.  12   -   13
Πανεξόρμηση την Κυριακή

Δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ θα πάρουν μέρος, μεθαύριο Κυριακή, στη μεγάλη εξόρμηση, για τη διάδοση των θέσεων της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Συνέντευξη του Σήφη Κωτσαντή, μέλους της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Πειραιά, φιλοξενεί σήμερα ο «Ριζοσπάστης»


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ