ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
20 - 23 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΙΛΙΣΙΑ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πιο πλούσιο από κάθε άλλη φορά φαίνεται ότι είναι το πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», της μεγάλης γιορτής της νιότης, που οι κεντρικές εκδηλώσεις της στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν την επόμενη βδομάδα, στις 20, 21, 22 και 23 του Σεπτέμβρη στο γνώριμο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Φοιτητικής Εστίας Ιλισίων.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν ούτε έναν νέο που να μη μάθει για το Φεστιβάλ, να μην ενημερωθεί για το πλούσιο πρόγραμμά του. Γι' αυτό «οργώνουν» απ' άκρη σ' άκρη την Αθήνα, με την προκήρυξη, το πρόγραμμα και τα εισιτήρια του Φεστιβάλ στο χέρι. «Τραγουδάμε κι αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση», είναι το κεντρικό σύνθημα-κάλεσμα του φετινού Φεστιβάλ, που έκανε και το γύρο της Ελλάδας με σημαία τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς.

Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ, το Σάββατο 23 του Σεπτέμβρη, οπότε στις 9 το βράδυ θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα. Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 22 του Σεπτέμβρη, θα μιλήσει στις 9.30 μ.μ., ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

Αξιόλογες καλλιτεχνικές παρουσίες

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει την Τετάρτη 20/9 μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου, ενώ την ίδια μέρα, στις τρεις σκηνές της νεανικής πολιτείας, θα τραγουδήσουν οι: Παντελής Θαλασσινός, «Συνήθεις Υποπτοι», «Υπόγεια Ρεύματα», Κ. Μάτζιος - Λ. Αλκαίου, Στέλιος Βαμβακάρης και Γιώτα Βέη.

Την Πέμπτη 21/9 συναυλίες θα δώσουν οι: «Πυξ - Λαξ», μαζί με τους ΟΝΑΡ, Μ. Φάμελος - Ν. Ζιώγαλας, Μπ. Τσέρτος, Μ. Πασχαλίδης, «Ενοχο Λα», Χ. Κροκίδης. Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας περιλαμβάνει ακόμα τιμητική βραδιά στον Κ. Βίρβο και τον Θ. Δερβενιώτη, με τις Χ. Λαμπράκη, Θ. Στίγκα, Α. Παπαϊωάννου, Λ. Δημόγλου.

Την Παρασκευή22/9, μεγάλη συναυλία θα δώσουν ο Θάνος Μικρούτσικος με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κι ακόμα στις σκηνές του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι: Ν. Πορτοκάλογλου, «Magic de Spell», Β. Κορακάκη, Σ. Βαζούρα - Χάλκινα Γουμένιτσας, «Ενδελέχεια».

Τέλος, το Σάββατο 23/9 το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κλείνει με τους Δ. Τσακνή - Λ. Μαχαιρίτσα, Μ. Κανά - Ορ. Περίδη, «Apyrimac», «Closer», Γ. Ανδρεάτο - Δ. Λογαρά - Ν. Βουδούρη, Δ. Κοντογιάννη - Σ. Παπάζογλου.

Επίσης, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα αφιερώματα σε ανθρώπους της τέχνης που συνέδεσαν το έργο τους με το λαό και τους αγώνες του. Συγκεκριμένα, αφιερώματα:

  • Στον Γιάννη Ρίτσο, με την παράσταση «Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις». Σε μουσική επιμέλεια Στ. Ψαραδάκου και κείμενα-σκηνοθεσία της Λ. Δημητρακοπούλου.
  • Στον Γιάννη Σκαρίμπα, ποιήματα του οποίου μελοποίησε ο Σαράντης Κασσάρας και θα τα παρουσιάσει για πρώτη φορά μέσα από το Φεστιβάλ με τους Γ. Θωμόπουλο, Γ. Δαλαμπίρα και Α. Δημητρακοπούλου στο τραγούδι.
  • Στον Νίκο Καββαδία, με το συγκρότημα «Αντίθεσις».
  • Στον Νίκο Ξυλούρη, με τον Χ. Γαργανουράκη.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ακόμα οι νέοι καλλιτέχνες: Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Τσεκούρας, Γιώργης Χριστοδούλου και τα συγκροτήματα «7 πέπλα», «Νυν και Αεί», «Σπτέτο Ανθών».

Δε θα λείψουν βέβαια οι συζητήσεις, για: το ρόλο της θρησκείας, τον εργάσιμο χρόνο, τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, την Ολυμπιάδα του 2004, τα προβλήματα των ξένων εργατών που δουλεύουν στη χώρα μας.

Βέβαια, η νεανική «κόκκινη πολιτεία» θα περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο Διεθνούπολη, με πολλές αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας, παιδότοπο, με παραστάσεις καραγκιόζη, κουκλοθεάτρου, κλόουν, κινηματογράφο με καθημερινές προβολές, βιβλιοπωλεία, αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες,θεατρικά δρώμενα. Μάλιστα, τις δυο πρώτες μέρες, τους επισκέπτες του Φεστιβάλ θα υποδέχεται η θεατρική ομάδα «Μπουφόνων», με παραστάσεις θεάτρου δρόμου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ραντεβού από σήμερα στο Πάρκο Νέας Παραλίας

Στο ραντεβού της νιότης με την πρωτοπόρα δύναμη της ελληνικής νεολαίας που μεταφέρει το μήνυμα της ανυπότακτης στάσης ζωής, της συλλογικής δράσης και της οργανωμένης πάλης, οδηγούν σήμερα όλοι οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης. Στο χώρο του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ανοίγει απόψε τις πύλες του στο Πάρκο Νέας Παραλίας (περιοχή Μπότσαρη) για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους, εθελοντές στον αγώνα δημιουργίας του μετώπου ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη είναι το εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ
Παρασκευή 15/9/2000

8:00 Ανοιγμα Εκδηλώσεων

8:05 Νεανική Χορωδία Δήμου Πανοράματος: ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών

8:30 Συζήτηση με θέμα: «Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια: Οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και η αντίδραση του φιλειρηνικού κινήματος». Συμμετέχουν: Λ. Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Φωτιάδης αντιπρόεδρος ΕΕΔΥΕ, Τρ. Κωστόπουλος επικ. καθ. Παν. Μακεδονίας

9:45 Συναυλία με τους Ν. Ζιώγαλα και Μ. Φάμελο

11:30 Συναυλία με τους « Blues Wire»

Σάββατο 16/9/2000

8:00 Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

8:30 Η λαϊκή ορχήστρα της ΚΝΕ παρουσιάζει τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου. Ερμηνεύει ο Σωτήρης Μπαλλάς

9:45 Ομιλία από τον Ν. Σερετάκη, μέλος του Γρ. του ΚΣ της ΚΝΕ

10:15 Συγκρότημα κρουστών της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΙΘΑΚΗ»

10:45 Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Θάνο Μικρούτσικο

Κυριακή 17/9/2000

8:00 Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη από το συγκρότημα «Κρητικομακεδόνες» και ερμηνευτή τον Βασίλη Τολιούδη

9:30 Ομιλία από τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

10:15 Συναυλία με τον Δημήτρη Μητροπάνο

ΛΑΪΚΟ ΠΑΛΚΟ
Παρασκευή 15/9

8:05 Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσ/νίκης

8:30 Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα του Δήμου Αγίου Παύλου

9:00 Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βασιλείου

9:30 Ποντιακό γλέντι με τον Χρήστο Παπαδόπουλο

10:30 Λαϊκό - Ρεμπέτικο γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα και το συγκρότημα «Μινόρε»

Σάββατο 16/9

8:00 Αφιέρωμα σε τραγούδια του προσφυγικού ελληνισμού από το Σύλλογο Γυναικών Τριανδρίας και παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα «Δημήτρης Φωτιάδης»

10:15 Ρεμπέτικα τραγούδια από τα «Κουτσαβάκια»

11:00 Ξεφάντωμα με την Μαριώ

Κυριακή 17/9

8:00 Συζήτηση: «Ολυμπιακοί αγώνες: Μύθοι και πραγματικότητα». Συμμετέχουν: Β. Βενιζέλος τ. υπ. Πολιτισμού βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σ. Γιάτσης καθ. ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Κ. Ζουράρις καθ. Πανεπιστημίου, Χρ. Κόφφας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

10:15 Παραδοσιακό γλέντι με τον Παν. Δρακόπουλο και την ορχήστρα του

11:30 Λαϊκή βραδιά με τους «Μακεδόνες»

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Παρασκευή 15/9

8:05 Ελληνικό ροκ - Γ. Οικονόμου & Σιωπή

8:45 Ελληνική ροκ από τους Μουσικάντες

9:30 60's-Garage από τους Swingers

10:15 Rock 'n Roll - Rhythm'n'Blues με τους Dixie Pried

11:00 Εναλλακτική ροκ από τους «Μέντορες»

11:45 Συναυλία με τα «Φώτα Πορείας»

Σάββατο 16/9

8:00 Ξένο ροκ από τους «Little souls»

8:45 Ροκ εξάρσεις από τους «Δευκαλίων»

10:15 Ελληνικό έντεχνο και ροκ με τους ΑΤΜΑ

11:00 Κλασική ροκ από τους «Misty blue»

11:45 Ελληνικό ροκ από τους «Rock theatre»

12:30 Ελληνικό ροκ

Κυριακή 17/9

8:00 Blues μουσική από το Rock Σχήμα

8:45 Blues διαδρομές με τους «Blues storm»

10:15 Hard Rock από τους «Black out»

11:00 Ροκ μουσική από τους «Διά Πυρός»

11:45 Metal από τους «Dimensional traces»

  • Οι φίλες και οι φίλοι της ΚΝΕ θα μπορέσουν να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν δύο σκακιστικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ της. Η πρώτη, τουρνουά Πλιτζ, θα γίνει το Σάββατο στις 7μμ, ενώ η δεύτερη, αγώνας σιμουλτανέ από τους Θ. και Δ. Μαστροβασίλη, την Κυριακή 7μμ.
ΛΑΡΙΣΑ
Ανοίγει η «κόκκινη» αυλαία

Ανοίγει σήμερα το βράδυ στο Κηποθέατρο η «κόκκινη» αυλαία των τριήμερων προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ στη Λάρισα. Οι νέοι και οι νέες του νομού αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο ξεχωριστό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε όλους όσοι τους θέλουν στο περιθώριο, άβουλους και υποταγμένους.

Ηδη η κόκκινη πολιτεία είναι έτοιμη στο Κηποθέατρο. Ολες αυτές τις μέρες τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ είναι εκεί, προετοιμάζοντας με αμείωτη ένταση το χώρο υποδοχής της νιότης.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αύριο στις 9.30 το βράδυ στην κεντρική εξέδρα θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σήμερα στις 9.30 το βράδυ θα μιλήσει ο Σωκράτης Παπαδόπουλος, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λάρισα είναι αφιερωμένες στον αείμνηστο κομμουνιστή Κώστα Λουλέ, που φέτος συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατό του. Τιμητική εκδήλωση για τη ζωή και τη δράση του Κώστα Λουλέ θα γίνει αύριο στις 8.45 μ.μ. στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ στο Κηποθέατρο. Το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ και η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης, η οποία εκτός από την εξιστόρηση της ζωής της εξέχουσας μορφής του κομμουνιστικού κινήματος που θα γίνει από ηθοποιούς, θα περιλαμβάνει και έκθεση φωτογραφικού υλικού και προβολή σλάιτς.

Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ στη Λάρισα περιλαμβάνει αφιερώματα, συζητήσεις, σήμερα για τα ναρκωτικά και αύριο για την κοινωνική ασφάλιση. Επίσης, την Κυριακή το πρωί θα γίνουν στο Κηποθέατρο αθλητικές εκδηλώσεις. Πολλοί και αξιόλογοι είναι οι καλλιτέχνες και τα μουσικά συγκροτήματα που θα συμμετέχουν. Σήμερα στο Κηποθέατρο θα δώσει συναυλία το συγκρότημα ΑΠΟΥΡΙΜΑΚ, αύριο ο Μίλτος Πασχαλίδης. Θα συμμετέχουν, επίσης, το λαϊκό συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ» και άλλα χορευτικά και ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη συναυλία που θα δώσουν οι Θάνος Μικρούτσικος και Βασίλης Παπακωνσταντίνου την Κυριακή στο γήπεδο Αλκαζάρ.

Ολοκληρώνει το ταξίδι του στην Ελλάδα

Σήμερα ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα μιλήσει την Κυριακή ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανοίγουν οι πόρτες του Φεστιβάλ επίσης σε Χαλκίδα και Λαμία και με μια σειρά ακόμα εκδηλώσεις αυτές τις δυο μέρες, ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην επαρχία.

Στο Ηράκλειο Κρήτης οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πάρκο Γεωργιάδη και ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεχνη μουσική, αφιέρωμα στον ποιητή Μιχάλη Σταυρακάκη και στον Νίκο Ξυλούρη, παραδοσιακή κρητική μουσική και αναφορά στο ποιητικό λαϊκό τραγούδι.

Το αυριανό πρόγραμμα ξεκινάει στις 8 μ.μ., με συζήτηση για τις νέες εργασιακές σχέσεις και το ρόλο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ακολουθεί ροκ συναυλία και στις 10 μ.μ. θα μιλήσει ο Ανδρέας Φραγκέας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα κλείσει με μεγάλη συναυλία από τους «Συνήθεις Υποπτους».

Την Κυριακή 17/9 οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ., με ένα αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, ακολουθεί στις 9 μ.μ. η ομιλία του Σπ. Στριφτάρη και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με λατινοαμερικάνικη και αργότερα ρεμπέτικη μουσική.

Στη Χαλκίδα

Το κεντρικό διήμερο Φεστιβάλ των οργανώσεων Εύβοιας της ΚΝΕ πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο πάρκο του Βούρκου, στη Χαλκίδα. Απόψε θα μιλήσει εκεί, στις 9 μ.μ., η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσουν συναυλίες από τα συγκροτήματα «ASFIX» και «Ενδελέχεια».

Αύριο Σάββατο, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Χαλκίδας, θ' ανοίξει με παραδοσιακούς χορούς και στις 8.45 μ.μ. θα μιλήσει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν τα συγκροτήματα «Abomination», «Carpe Diem», «Season», «Ιριδα» και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ρεμπέτικο γλέντι.

Στη Λαμία

Σε φεστιβαλικούς ρυθμούς θα ζει σήμερα και αύριο και η Λαμία, όπου το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων θα στηθεί στην πλατεία Πάρκου. Απόψε, στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση για την παιδεία. Αμέσως μετά συναυλία από το συγκρότημα «Blue moon Boys». Αύριο, Σάββατο, επίσης στις 8 μ.μ., θα μιλήσει στη Λαμία η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις

Σήμερα και αύριο, στην υπόλοιπη Ελλάδα, πραγματοποιούνται επίσης οι εκδηλώσεις:

  • Σήμερα, Παρασκευή:

- Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, στις 8.30 μ.μ., η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην Παιδεία και τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Θα μιλήσει ο Κώστας Μυτιληνιού, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικό συγκρότημα.

- Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στις 8 μ.μ., θα περιλαμβάνει ομιλία και συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

- Στον πεζόδρομο της Δράμας, στο άγαλμα Ελευθερίας, στις 8 μ.μ., ομιλία και μουσικό πρόγραμμα.

  • Αύριο, Σάββατο:

- Στην Αμφισσα, στις 8.30 μ.μ., η εκδήλωση έχει θέμα: «Παιδεία» και θα μιλήσει ο Μίλτος Βακαλόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα συμμετάσχει και ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα.

- Στη Ζάκυνθο, στην πλατεία Σολωμού, στις 8.00 μ.μ., με θέμα: «Νέες εργασιακές σχέσεις». Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση, ομιλία και συναυλίες από νεανικά μουσικά συγκροτήματα.

- Στην παραλία της Ηγουμενίτσας, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με νεανικό ερασιτεχνικό συγκρότημα.

- Στο Μεσολόγγι, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει η Ελένη Γεροπαναγιώτη, γραμματέας ΝΣ Μεσολογγίου της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία από τοπικό μουσικό συγκρότημα.

- Στο Μενίδι Αττικής, στον καταυλισμό Λαθέα Β`, στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού ένα χρόνο μετά.

Διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ

Οι διεθνείς αντιπροσωπείες στο προηγούμενο Φεστιβαλ
Οι διεθνείς αντιπροσωπείες στο προηγούμενο Φεστιβαλ
Πλήθος ξένων αντιπροσωπειών θα επισκεφτεί και θα συμμετάσχει και φέτος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Ενα Φεστιβάλ που έχει αποκτήσει πια διεθνές κύρος, καθώς είναι λίγες οι αντίστοιχου μεγέθους πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται διεθνώς. Η μεγάλη πολιτεία του Φεστιβάλ εκπλήσσει με το μέγεθος, την πολυμορφία και τον πλούτο της τους αντιπροσώπους των ξένων Οργανώσεων Νεολαίας που συμμετέχουν. Γι' αυτό και κάθε χρόνο προσπαθούν να ξεπεράσουν τις όποιες τεχνικές δυσκολίες και να κάνουν το ταξίδι για την κόκκινη πολιτεία, αντιπροσωπείες από χώρες μακρινές.

Μακρύς ο κατάλογος και φέτος, ο οποίος πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει αντιπροσωπείες των παρακάτω οργανώσεων: UNJA (Αλγερίας), Νεολαία ΚΚ Ιράκ (IDYF), Ενωση Νέων Αιθιοπίας (EYL), Ενωσης Νέων Μπαγκλαντές (ΒΥU), Νεολαία ΚΚ Λιβάνου (UDYL), Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατική Νεολαίας (ΠΟΔΝ), Σοσιαλιστική Ενωση Νέων Κιμ Ιλ Σουνγκ (KISSYL, ΛΔ Κορέας), ΚΝ Κούβας (UJC), Νεολαία ΚΚ Ινδίας (AIYF), Νεολαία Κόμματος Σοσιαλιστικής Εξουσίας (SIP, Τουρκία), Νεολαία Εργατικού Κόμματος Τουρκίας (ΕΜΕΡ), Νεολαία του ΚΚ στη Δανία (KPiD), ΚΝ Νορβηγίας (NKU), Βουλγαρική Σοσιαλιστική Ενωση Νέων (BSYU), Νεολαία ΚΚΡΟ (SKM), ΚΝ Ισπανίας (UJCE), ΚΝ Αρμενίας (YCL Armenia), Νεολαία Επανίδρυσης (Giovani Comunisti), ΕΔΟΝ Κύπρου, ΚΝ Ισραήλ (YCLI), Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών (GUPS). Ο κατάλογος όλον αυτών των οργανώσεων που θα ταξιδέψουν για να βρεθούν μαζί με τα νιάτα της ΚΝΕ στο τετραήμερο του Φεστιβάλ, είναι πιθανό να διευρυνθεί και μ' άλλες ακόμα, από τη Σουηδία, την Αυστρία, τη Βενεζουέλα, τη Γιουγκοσλαβία, την Αλβανία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία.

Ακόμα, τη δική τους θέση στο χώρο της Διεθνούπολης θα έχουν και ξένες Οργανώσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως: η Προοδευτική Ενωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας, το ΚΚ Τουρκίας - «Σπίθα», ο Σύλλογος Φοιτητών Κουρδιστάν, η Νεολαία Σουδανέζικου ΚΚ (SYU) και η Νεολαία Δημοκρατικού Κόμματος Ιρανικού Κουρδιστάν.

Βέβαια, όπως κάθε χρόνο, θα φιλοξενηθούν στη Διεθνούπολη του Φεστιβάλ η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Η συνάντηση τόσων πολλών οργανώσεων νέων, απ' όλο τον κόσμο, είναι μια ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών από το διεθνές προοδευτικό κίνημα, γόνιμο διάλογο για τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, συντονισμό και κοινή δράση. Ετσι, στο χώρο της Διεθνούπολης, όπου κάθε επισκέπτης του Φεστιβάλ θα μπορεί να συζητάει και να ενημερώνεται για τις πολιτικές εξελίξεις και τους στόχους του κινήματος σε μια σειρά χώρες, θα οργανωθούν και τρεις συζητήσεις (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο), για την κατάσταση στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση.

Επίσης, οι αντιπροσωπείες των οργανώσεων που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί, συνάντηση με θέμα «ΟΝΕ και Νεολαία», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
  • Μέλη και φίλοι του Παραρτήματος Ναυπακτίας - Δωρίδας της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν 30.000 δρχ. (προϊόν εθελοντικής δουλιάς).
  • Αντιστασιακοί φίλοι της ΚΝΕ πρόσφεραν, μέσω ΟΒ Αμφιλοχίας, 9.000 δρχ.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ