Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10704

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Πολιτική παρανομία είναι το ίδιο το μνημόνιο
  • Σ' ένα παραλήρημα ενάντια στο ΚΚΕ και σε όποιον διαφωνεί και αντιπαλεύει την πολιτική της κυβέρνησης και τα αντιδραστικά της μέτρα, κατέφυγε χτες ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, αποσπώντας και τα εύσημα του ΛΑ.Ο.Σ.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Δεν υπάρχει εργατική κατάκτηση ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά, που δεν αναπτύχθηκε κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική και σε πάρα πολλές περιπτώσεις και κόντρα στο νόμο της κυρίαρχης πολιτικής.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ στην αγορά ο τομέας Υγείας

Τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό τερατούργημα. Με το νομοσχέδιο ενταφιάζονται ασφαλιστικά δικαιώματα, πετσοκόβονται μέχρι και στο μισό οι συντάξεις, τα χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη αυξάνονται στα 40, το ηλικιακό όριο καθορίζεται για όλους στο 65ο έτος, καταργούνται για πάντα η 13η και 14η σύνταξη, δε δίνεται η παραμικρή εγγύηση του κράτους για τις επικουρικές συντάξεις, εξολοθρεύονται τα ΒΑΕ, η κρατική χρηματοδότηση περιορίζεται σταδιακά στη δαπάνη της βασικής «σύνταξης», καταργούνται τα δικαιώματα των μητέρων εργαζομένων με ανήλικα παιδιά. Η βασική σύνταξη δεν αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κύριας σύνταξης και τίθεται υπό τους αυστηρούς οικονομικούς περιορισμούς του μνημονίου. Προβλέπεται η αυτοτέλεια του κλάδου Υγείας, η δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Υπηρεσιών Υγείας, η Σύμπραξη Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης για παροχές Υγείας. Οι υπηρεσίες Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων εντάσσονται στο υπουργείο Υγείας κι από κει στην «καλλικρατική» διάρθρωση της χώρας. Ενιαιοποιούνται ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας απ' όπου θα αγοράζει ο λαός.


ΣΕΛ.  11

Ανατριχιαστική άποψη

Οι πολιτικοί κάτω από τον έλεγχο της αστυνομίας, είπε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών χθες στο «ΜΕΓΚΑ», με αφορμή τη βομβιστική ενέργεια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το τραγικό της αποτέλεσμα. Ανατριχιαστικό αφού αναγορεύει την αστυνομία σε υπέρτατη αρχή. Αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση; Αποκαλυπτική και η προσπάθεια του «ΜΕΓΚΑ» να συμβάλει στην αναγκαιότητα επιβολής του «κράτους του τρόμου» πάνω στο λαό. Παντού αναβιώνει η τρομοκρατία λόγω των μέτρων διάσωσης της οικονομίας, απεφάνθη η τηλεπαρουσιάστρια. Συνειρμοί ότι η λεγόμενη «τρομοκρατία», εκπορεύεται από το λαϊκό κίνημα. Δεν υπάρχει ανιχνευτής έλεγε το ρεπορτάζ αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας είπε ότι υπάρχει. Ποιος λέει αλήθεια; Δεν έγινε έλεγχος είπαν, αλλά ο ειδικός φρουρός είπε ότι τα πάντα ελέγχονται, το ξέρει, αφού υπηρετεί στο υπουργείο. Ποια είναι η αλήθεια; Και το πλέον σημαντικό: Ο πρώην πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ. είπε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός κατασκευάστηκε από έμπειρο και εκπαιδευμένο άνθρωπο. Δηλαδή; Ποιοι μηχανισμοί μπορούν να εκπαιδεύουν έμπειρους κατασκευαστές βομβών αν όχι οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες, ή παρακρατικοί που πάντα συνδέονται με τους κρατικούς; Μεταφέρθηκε το «δέμα» από το πολιτικό γραφείο του υπουργού ως το υπουργείο χωρίς έλεγχο; Λόγω απόλυτης εμπιστοσύνης σε όσους εμφανίζουν ως εμπλεκόμενους, από τη φύση του υπουργείου, των υπηρεσιών του και των διαφόρων συνεργασιών τους εντός και εκτός χώρας; «Ψάχτε πραγματικά από πού ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία και χτυπήστε αλύπητα αυτούς που την έκαναν. Τους χρειάζεται και τους αξίζει», είπε η Αλ. Παπαρήγα στον πρωθυπουργό χθες στη Βουλή. «Μη διανοηθείτε, όμως, να μπλέξετε το ζήτημα αυτό με τις όποιες λαϊκές κινητοποιήσεις». Αλλωστε τέτοιες ενέργειες είναι εχθρικές στο κίνημα.



ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Καλοστημένη προβοκάτσια

ΣΕΛ.  13
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Κατεβάζουν ρολά στις 29 του Ιούνη

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ