Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10696

ΣΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Ιούνη καλεί τα συνδικάτα το ΠΑΜΕ
  • ΚΚΕ: Εργάτες, εργάτριες, έχετε χρέος να ξεσηκωθείτε. Αυτή η επίθεση δεν πρέπει να περάσει
  • ΚΝΕ: Ξεσηκώνουμε τη νεολαία. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας
  • ΠΑΜΕ:Συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα, Ομόνοια στις 7 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, Αγαλμα Βενιζέλου, στις 7.30 μ.μ. και σε άλλες πόλεις

MotionTeam

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, επιβάλλει την πιο βάρβαρη εργασιακή ζούγκλα. Καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνει δραστικά τους κατώτατους μισθούς, ειδικά στους νέους εργαζόμενους, μειώνει δραστικά τις αποζημιώσεις από τις απολύσεις. Ξεθεμελιώνει κάθε ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό δικαίωμα, καταργώντας στην ουσία τις συντάξεις που τις αντικαθιστά με ένα βοήθημα και οδηγεί σε δουλειά πάνω από τα 65. Ξεθεμελιώνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμπορευματοποιώντας πλήρως τον τομέα Υγείας. Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη. Μαζικά, μαχητικά να οργανώσει την πανελλαδική απεργία απαιτώντας:

  • Την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.
  • Την άμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • «Οχι» στην κατάργηση των αποζημιώσεων.
  • «Οχι» στις απολύσεις.
  • Την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.

ΣΕΛ.  10  -  11

MotionTeam

ΗΜΑΘΙΑ - ΠΕΛΛΑ
Κλέβουν ξανά τους ροδακινοπαραγωγούς

Σε αναβρασμό βρίσκονται για άλλη μια χρονιά οι ροδακινοπαραγωγοί, καθώς παραμένουν απλήρωτοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό για την περσινή σοδειά, ενώ δεν έχουν καμιά διασφάλιση για την αναμενόμενη συγκομιδή λίγο πριν το ξεκίνημά της.


ΣΕΛ.  23

Σφαγή του λαού

Το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά καταργεί συλλογικές συμβάσεις, δίνει πάμφθηνη εργατική δύναμη μέσω μαθητείας, με μισθούς 600 ευρώ μεικτά, μειώνει αποζημιώσεις για απολύσεις. Το Ασφαλιστικό αυξάνει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, ανεβάζει σε 40 τα χρόνια δουλειάς με 300 ένσημα το χρόνο, για πλήρη σύνταξη, όταν ο μέσος όρος ενσήμων στο ΙΚΑ είναι σήμερα 220, που σημαίνει ανέβασμα στα 54,5 χρόνια δουλειάς, καταργεί τις συντάξεις μετατρέποντάς τες και με το συντελεστή αναπλήρωσης σε προνοιακά επιδόματα. Αυτά σύμφωνα με το μνημόνιο που συνυπέγραψαν κυβέρνηση-τρόικα. Ο πρωθυπουργός απαιτεί «ευρύτερη ομοψυχία και συναίνεση να γίνουν αυτές οι μεγάλες αλλαγές, να κάνουμε την κρίση μια ευκαιρία». Ευκαιρία για το κεφάλαιο. Αυτές οι ανατροπές φτηναίνουν τον εργάτη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα. Καλεί το λαό να συναινέσει στη σφαγή του. Ομολογεί κυνικά ότι οι δεσμεύσεις του μνημονίου είναι μέτρα για τα οποία το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε και προεκλογικά. Αυτό, δηλαδή, που πάντα έλεγε το ΚΚΕ καλώντας σε πολιτική καταδίκη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν απορρίπτει τα μέτρα ως αντεργατικά, αλλά γιατί «όπου εφαρμόστηκαν, δεν αύξησαν την ανταγωνιστικότητα». Με τους καπιταλιστές και η ΓΣΕΕ. Οι «Πρετεντέρηδες», εξανέστησαν τάχα, όχι από φιλεργατική διάθεση, αλλά από το φόβο του λαϊκού ξεσηκωμού και τους κινδύνους για την αστική πολιτική. Ο λαός να απαιτήσει να πληρώσουν κρίση και χρέη τα μονοπώλια, να τσακίσει πολιτικά τα αστικά κόμματα, να οργανώσει τη δική του συμμαχία και πάλη, για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις δικές του ανάγκες, να ενισχύσει το ΚΚΕ.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Να ακυρωθούν τα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  14
ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία

ΣΕΛ.  15  -  16
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κάλεσμα ανυπόταχτης στάσης ζωής

ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ