Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10413

35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σήμερα στον Πειραιά στις 9μμ θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα

Ανοιξε από χτες τις πύλες του το διήμερο του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στο πάρκο Δηλαβέρη στον Πειραιά. Σήμερα, στις 9 το βράδυ θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Να τιμωρηθούν οι ένοχοι χωρίς μεθοδεύσεις σε βάρος του λαού

Ο λαός να μη δεχτεί η δίκαιη απαίτησή του για διαλεύκανση και τιμωρία να αξιοποιηθεί από το δικομματισμό και τους μηχανισμούς του συστήματος για αποπροσανατολισμό, κοροϊδία και μεθοδεύσεις που θα είναι σε βάρος του.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και όχι μέσο κερδοφορίας του κεφαλαίου

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι διακοπές και η αναψυχή είναι δικαίωμα των εργαζομένων, της νεολαίας και γενικότερα της λαϊκής οικογένειας. Aντιμετωπίζει τον τουρισμό ως βασική δραστηριότητα σε αναλογία με τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή. Βλέπει την κρατική οργάνωση των κοινωνικών υποδομών σε αναλογία με τις ανάγκες εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού, σε ισορροπία με τη φύση. Ως εκ τούτου χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων και κοινωνικός έλεγχος. Μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να ικανοποιηθεί το καθολικό δικαίωμα στον τουρισμό, στην αναψυχή και τις διακοπές για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του κεφαλαίου στον τουρισμό και όπως φαίνεται από το χωροταξικό σχεδιασμό παραχωρεί δημόσια γη στους κεφαλαιοκράτες, που εκμεταλλεύονται στυγνά τους εργαζόμενους στον κλάδο.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Μήνυμα ταξικής ενότητας και αντεπίθεσης

Ανοιξε τις πύλες του χτες το πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια, όπου εργάτες από διάφορα μέρη του κόσμου έσμιξαν για ένατη συνεχή φορά συμμετέχοντας σε πλήθος πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων που οι ίδιοι μαζί με τα μέλη και τα στελέχη της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργάνωσαν. «Το ΚΚΕ θα είναι μαζί με τους Ελληνες και τους μετανάστες εργαζομένους μέσα κι έξω από τους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στην ανασύνταξη του κινήματος, στη λαϊκή αντεπίθεση και στις νίκες», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο χαιρετισμό της.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ο στόχος

Οι αστοί θέλουν τα κόμματα αποκλειστικά κρατικοδίαιτα γιατί θέλουν τον αποκλειστικό έλεγχό τους. Τον οποίο, βεβαίως, τον έχουν στα κόμματά τους, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν τον έχουν στο ΚΚΕ. Ισχυρίζονται υποκριτικά ότι θα σταματήσουν τα «λαδώματα». Αλλά το «λάδωμα» στα αστικά κόμματα είναι σύμφυτο του καπιταλισμού και απορρέει από το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της εξουσίας των μονοπωλίων ασκούν πολιτική αποκλειστικά για την ενίσχυση του κεφαλαίου. Το κράτος παίζει σημαντικό ρόλο, με την ανάθεση όλων των δημόσιων έργων, με τις επιδοτήσεις και άλλες ενισχύσεις. Τα μονοπώλια παίρνουν μεγάλες δουλειές από το κράτος. Ομως, ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά. Και έτσι αρχίζουν τα «λαδώματα». Γι' αυτό και θα συνεχίζονται παρά την αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Ο στόχος είναι άλλος: Να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ και να το αποκόψουν από το λαό. Αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το ΚΚΕ, 90 χρόνια τώρα, επιμένει να είναι ο κύριος και βασικός χρηματοδότης του ο λαός. Δεν αποδέχεται να καθορίζει το κράτος τη σχέση του με τα μέλη και τους φίλους του και την πολιτική του δράση μέσω των οικονομικών. Αυτό δεν το πέτυχαν ούτε όταν το είχαν στην πιο βαθιά παρανομία, ούτε με τις εκτελέσεις. Λογαριασμό δίνει μόνο στην εργατική τάξη και στο λαό.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκανδαλώδης στήριξη στους εφοπλιστές

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΑΣΕ
Να δοθεί αποφασιστική απάντηση στον αντικομμουνισμό

ΣΕΛ.  11
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Κορυφώνεται η απεργιακή μάχη

Οι ταξικές Ομοσπονδίες των Οικοδόμων, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Λογιστών, των εργαζομένων στο Γάλα, τα Τρόφιμα και Ποτά στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, 8 Ιούλη.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ