Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10348

ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη Βουλή τα δικαιώματα της νεολαίας

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στη νεολαία, ζητά, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

Ξεσηκωθείτε ΧΑΡΙΖΟΥΝ 2,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ στους μεγαλοεργοδότες

ΚΚΕ: Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με χρηματοδοτήσεις προς την πλουτοκρατία. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει αποφασιστικά να συσπειρωθούν και να αντεπιτεθούν στην πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, που τους φορτώνει τα βάρη της κρίσης

Η κυβέρνηση με το σχέδιο δράσης για την απασχόληση, αντί να στηρίξει τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χαρίζει 2,5 δισ. ευρώ στους μεγαλοεργοδότες, στο όνομα της ενίσχυσης της απασχόλησης. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με νέες χρηματοδοτήσεις προς την πλουτοκρατία, που είναι κίνητρο για νέες απολύσεις εργαζομένων με σταθερή εργασία και για αντικατάστασή τους με εργαζόμενους που θα δουλεύουν σχεδόν τσάμπα σε προσωρινή ελαστική δουλειά. Στην ίδια ρότα κινείται και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι πρέπει να ξεσηκωθούν. Ούτε ένα ευρώ σε βιομήχανους και άλλους μεγαλοεργοδότες. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους τώρα 1.120 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Δραστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Πάλη κατά των απολύσεων, για σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία και στους μισθούς.


ΣΕΛ.  17

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Αταλάντευτα συνεχίζουν οι οικοδόμοι

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρας Τάξης (ΣΤΕΑΤ) προχώρησαν χτες οι οικοδόμοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Οι οικοδόμοι ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας για τη συλλογική σύμβαση θα δυναμώσει με την επιμονή που απαιτεί και η σημασία της μάχης, και η κρισιμότητα της περιόδου, κατά την οποία σύσσωμη η μεγαλοεργοδοσία αναζητά τρόπους να γονατίσει την εργατική τάξη, ώστε να παζαρεύει ψίχουλα. Επόμενος σταθμός, η Πρωτομαγιά.


ΣΕΛ.  16


ΕΚΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Κριτήριο οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  19
«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙ
Στελέχη επιχειρήσεων αξιολογούν τα ιδρύματα!

ΣΕΛ.  13
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προσεχώς οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

ΣΕΛ.  23
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Να αλλάξει τώρα η διοίκηση της ΟΙΕΛΕ

ΣΕΛ.  12
Το Σάββατο 9 Μάη η 30ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ