Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Συνελήφθη ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού»

Στον τακτικό ανακριτή παρουσιάστηκε χτες για να απολογηθεί, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης και παθητικής δωροδοκίας. Ο συλληφθείς, που τελικά πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ισχυρίζεται ότι τα 25.000 ευρώ τα οποία παραλάμβανε την ώρα της σύλληψής του προορίζονταν για «δωρεά» προς το νοσοκομείο και όχι για μίζα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε μάλιστα πως πρόκειται για «σκευωρία».

Ο Χ. Τομπούλογλου συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ έπαιρνε από εκπροσώπους διαφημιστικής εταιρείας ποσό 25.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία απαιτούσε εκβιαστικά για τη σύναψη σύμβασης ανάμεσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα και την ιδιωτική εταιρεία «Next Com Media».

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου απαίτησε το ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο μετά από υποδείξεις της αστυνομίας, στο πλαίσιο της εικονικής διαπραγμάτευσης, έγινε 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία από διαγωνισμό για την προβολή προγράμματος του νοσοκομείου με θέμα την παιδική παχυσαρκία. Μαζί του συνελήφθη και ο 40χρονος συνεργός του, στον οποίον ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της Αρχής.

Χτες, μετά από σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, ο Χ. Τομπούλογλου καθαιρέθηκε από ισόβιος πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού». Επίσης, μετά τη σύλληψή του διαγράφτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας ήταν στέλεχος και πολιτευτής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ