Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αποχώρησε η ΔΑΣ από τη συνεδρίαση για το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Με θέμα το διορισμό Διοικητικού Συμβουλίου στο Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ), συνεδρίασε χτες η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Από τη συνεδρίαση, στην οποία κυριάρχησαν οι αντιπαραθέσεις για τα «οφίτσια» και τον έλεγχο του ΙΝΕ, αποχώρησαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλη, η ΔΑΣ είχε ανακοινώσει την παραίτησή της από το ΔΣ του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας συνολικά το ρόλο του. Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 23/7/2013 σημείωνε μεταξύ άλλων:

«Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, από την ίδρυσή του είχε ως κύριο στόχο την τεκμηρίωση των θέσεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα της ΓΣΕΕ. Ιδεολογικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι ένα εργαλείο που υπηρετεί τη στρατηγική και την τακτική της ΓΣΕΕ, την ενσωμάτωση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού, που αποτελεί και την κυρίαρχη γραμμή της ΓΣΕΕ.

Σήμερα, το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς ντίλερ εργασίας μέσω δεκάδων προγραμμάτων, είναι πρωτοπόρο στην υλοποίηση αυτών. Οι λειτουργίες του και η χρηματοδότησή του συγκροτούν ένα βασικό εργαλείο εκμετάλλευσης και εξαγοράς συνειδήσεων. Τον προηγούμενο χρόνο το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ μπήκε γερά στο σκλαβοπάζαρο με την 5μηνη απασχόληση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 20.000 εργαζόμενοι απασχολήθηκαν από το ΙΝΕ σε προγράμματα κακοπληρωμένης εργασίας που τσάκιζαν εμμέσως την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ