Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Εγκλημα ο σκοτωμός του 40χρονου εργάτη

Δήλωση του εκπροσώπου των ταξικών δυνάμεων στην Επιτροπή Διερεύνησης του «εργατικού ατυχήματος»

Τη διαφωνία του με την έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης του εργατικού ατυχήματος που έγινε στη ΛΑΡΚΟ στις 9/12 κατέθεσε ο Παναγιώτης Πολίτης, εκπρόσωπος της παράταξης «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο», που συμμετείχε ως συνδικαλιστής στην Επιτροπή. Η Επιτροπή συστάθηκε για να διερευνήσει τα αίτια θανάτου του 40χρονου εργάτη Γιώργου Κούτσικου, πατέρα 3 παιδιών, που έπεσε από μεγάλο ύψος σε ώρα εργασίας.

Ο Π. Πολίτης προτείνει όλος ο φάκελος που δημιουργήθηκε από την Επιτροπή «να έχει ευρεία κοινοποίηση προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τα Τμήματα Παραγωγής και Συντήρησης του Εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ». Ο συνδικαλιστής των ταξικών δυνάμεων καταγγέλλει ότι «πολλά σημεία - εγκαταστάσεις του εργοστασίου έχουν έλλειψη προληπτικής συντήρησης - αντικατάστασης, είναι σάπια, όπως και το συγκεκριμένο σημείο που έγινε το θανατηφόρο ατύχημα». Οτι «η Διοίκηση (όχι μόνο η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες), είναι πάντα στη λογική: Εσοδα - έξοδα - κέρδη - υπερκέρδη - κόστος - οικονομικές ζημιές. Αυτό αποδεικνύεται επίσης εύκολα από τα πρακτικά των συναντήσεων και είμαι σίγουρος ότι έχει απορρίψει πολλές εργασίες συντήρησης».

«Από αυτή τη σκοπιά και με τη λογική πως η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται, θεωρώ πως κύρια και μοναδική υπεύθυνη για το συγκεκριμένο ατύχημα (συνειδητό έγκλημα κατά τη γνώμη μου), είναι άμεσα η διοίκηση και έμμεσα η κυβέρνηση, όπως και σε όλα τα προηγούμενα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο εργοστάσιο (συνειδητά εγκλήματα κατά τη γνώμη μου), ευθύνονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τις εκάστοτε διοικήσεις», καταλήγει μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής, σε δήλωση προς τους συναδέλφους του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ