Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανησυχία μετά τη φωτιά στην «Κρι - Κρι»

Σε αναμονή των ανακοινώσεων για τα σχέδια της εργοδοσίας βρίσκονται οι περίπου 200 εργαζόμενοι της «ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΒΕΕΕ» στις Σέρρες, αλλά και οι εκατοντάδες κτηνοτρόφοι που την τροφοδοτούσαν με γάλα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε την παραμονή των Χριστουγέννων και κατέστρεψε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων (γραμμές παραγωγής γιαουρτιού, γάλακτος, ψυγεία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να εξασφαλίσει εναλλακτικές λύσεις (παραγωγή φασόν από άλλες γαλακτοβιομηχανίες) προκειμένου τα προϊόντα της να παραμείνουν στην εσωτερική αγορά και να ικανοποιήσει παραγγελίες του εξωτερικού. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «προχωράμε με συντονισμένα βήματα για τη δυναμική αναδιοργάνωση της παραγωγής μας προκειμένου να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες των πελατών μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής αξίας στους καταναλωτές μας».

Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία προχώρησε στην κατάργηση της κλαδικής σύμβασης μέσα από ατομικές συμβάσεις εργασίας, διατήρησε όμως τους μισθούς των εργαζομένων, μέσα από «οικειοθελείς παροχές», τις οποίες οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να καταργήσει. Διάχυτη είναι η ανησυχία μήπως η φωτιά που κατέστρεψε το εργοστάσιο δώσει την αφορμή για γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από την πλευρά της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ