Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»
Αντιστέκονται στις απολύσεις και στην τρομοκρατία

Νέα συγκέντρωση χτες στο εργοστάσιο της Ριτσώνας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας

Ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπουνοποιών μιλάει στους απεργούς, χτες, έξω από το εργοστάσιο
Ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπουνοποιών μιλάει στους απεργούς, χτες, έξω από το εργοστάσιο
Με νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση χθες το πρωί έξω από τις πύλες του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ», στη Ριτσώνα, απάντησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, δίνοντας συνέχεια στην πάλη τους ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων τους. Η απόφαση για τη χθεσινή απεργία πάρθηκε σε Γενική Συνέλευση που έγινε την Τρίτη, στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται πως στις 24 Δεκέμβρη, όταν οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν τη δεύτερη κατά σειρά 24ωρη απεργία τους ενάντια στις απολύσεις, κυβέρνηση και εργοδοσία έβαλαν τα ΜΑΤ να τους επιτεθούν και να συλλάβουν οκτώ εργαζόμενους, που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσα στους έξι απολυμένους, οι δύο ήταν μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής και ένας ακόμα ήταν πρώην μέλος του ΔΣ της Πανελλαδικής Ενωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπουνοποιών, γεγονός που αποκαλύπτει την πρόθεση της εργοδοσίας να χτυπήσει το σωματείο που πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου.

Οι έξι απολύσεις έγιναν με τη δικαιολογία ότι η εταιρεία ενδέχεται να χάσει έναν από τους μεγάλους πελάτες της. Με το ίδιο αιτιολογικό, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει άλλες δυο απολύσεις για το Γενάρη, ενώ στελέχη διαδίδουν τρομοκρατικά ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, αν δε σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Από την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Χαλκίδας
Από την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Χαλκίδας
Χθες το πρωί, όπως και το ξημέρωμα της Τρίτης, στο πλάι των απεργών βρέθηκαν σωματεία από άλλους χώρους δουλειάς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας έμπρακτα ταξική αλληλεγγύη. Παραβρέθηκε ακόμα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας. Στην αντίπερα όχθη, βρέθηκαν ξανά οι καλοθελητές της εργοδοσίας, που έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό και με την απειλή των δυνάμεων καταστολής, που ήταν έτοιμες να επέμβουν, έβαλαν εργαζόμενους να δουλέψουν.

Μετά τη συγκέντρωση, οι απεργοί έκαναν νέα γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Αποφάσισαν να γυρίσουν στη δουλειά τη Δευτέρα και τη μέρα εκείνη να κάνουν γενική συνέλευση για να προγραμματίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, έχοντας στόχο τη συσπείρωση περισσότερων δυνάμεων και το συντονισμό της δράσης με το σύνολο του κλάδου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας.

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης από σωματεία

Πλήθος συνδικάτων με ανακοινώσεις εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης» και καταδικάζουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Ανακοινώσεις έχουν βγάλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, το Συνδικάτο Μετάλλου, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών - Βαφέων, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά. Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Νομού Αττικής, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο Φάρμακο Ηλιούπολης, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Αθήνας. Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας - Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανεξαρτήτου Αντικειμένου Νομού Πειραιά και Νήσων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας», o Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά.

Επίσης εκτός από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σχετική ανακοίνωση έβγαλαν η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ