Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποθεώνει την επιχειρηματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν προσέθεσε κάτι καινούριο η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Παρ' όλα αυτά, ήταν αποκαλυπτικός όταν ρωτήθηκε για τα αδιέξοδα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, το παράδειγμα «αυτοδιαχείρισης» της οποίας έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημαία του, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να γενικευτεί και να αποτελέσει απάντηση στην ανεργία.

Μη μπορώντας να αντικρούσει την πραγματικότητα, ο Αλ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι αν δεν προχωράει το πείραμα, είναι γιατί οι εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν κίνητρα σαν αυτά που το αστικό κράτος δίνει στους κεφαλαιοκράτες για τις επενδύσεις τους!

Το μόνο σαφές σημείο στην απάντησή του, ήταν όταν ξεκαθάρισε στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι σχήματα όπως αυτό στη ΒΙΟΜΕ, δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια του κόσμου και «λύσεις» στα μέτρα του συστήματος. Είπε συγκεκριμένα: «Πάντως, καμία σχέση δεν έχει αυτή η επιλογή ενίσχυσης και αλλαγής θεσμικού πλαισίου, με αυτό που εσείς υπαινιχθήκατε ως ταξικό μίσος στο "Κάτω τα αφεντικά". Αυτό δεν αφορά εμάς. Εμείς ψάχνουμε για λύσεις (...) λύσεις που άλλες εποχές στη μεγάλη περίοδο μετά την ύφεση τις ΗΠΑ, ή μετά τον πόλεμο στην Ευρώπη, δεν τις έδωσαν αριστερές κυβερνήσεις, αλλά συντηρητικές κυβερνήσεις».

Αποδέκτη το μεγάλο κεφάλαιο είχε και η αποστροφή του λόγου του Αλ. Τσίπρα σχετικά με τον κατώτατο μισθό, θέμα για το οποίο δήλωσε: «Μα, εάν επρόκειτο απλά για μία μείωση η οποία έχει υποστεί όχι βιαίως αλλά μέσα από διαπραγματεύσεις, δε θα επεμβαίναμε με αυτό τον τρόπο. Ομως, η μείωση ήταν βίαιη, έγινε με νόμο. Πρέπει ν' αποκατασταθεί με νόμο. Και από κει και πέρα βέβαια (...) οι κοινωνικοί εταίροι θ' αποφασίζουν από κει και πέρα». Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει στους εργατοπατέρες το δικαίωμα να υπογράφουν συμβάσεις πείνας και προϊδεάζει για το ρόλο που επιφυλάσσει στο συνδικαλιστικό κίνημα, αν κυβερνήσει.

Κατά τα άλλα, συνεχίζοντας την προβοκάτσια του ΔΟΛ, ο Αλ. Τσίπρας έθεσε «ηθικό ζήτημα» για την πώληση του «902». Για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και ενώ το ΚΚΕ έχει ενημερώσει δημόσια για κάθε πλευρά που αφορά το ζήτημα του «902», είπε ότι «εάν δεν υπήρχε κανένα μεμπτό σε ό,τι αφορά τον αγοραστή, θα έπρεπε να μας ενημερώσουν και να προχωρήσουν με διαφάνεια στη διαδικασία αγοραπωλησίας».

Στο τέλος, και ενώ αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, ζητώντας να διαχειριστεί τις υποθέσεις του, ο Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε το ΚΚΕ ότι «βρίσκεται έξω από μία μεγάλη διαδικασία, ιστορική, λαϊκής και κοινωνικής χειραφέτησης στην οποία ζούμε με τη δυνατότητα η Αριστερά να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στη χώρα μας». Καταγγέλλει δηλαδή το ΚΚΕ ότι δεν προσφέρει πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ