Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην ΠΑΣΕΒΕ η ελπίδα για τους αυτοαπασχολούμενους

Οταν η ΠΑΣΕΒΕ και τα σωματεία που συμφωνούν και παλεύουν με το αγωνιστικό της πλαίσιο τους καταγγέλλουν για τσιράκια των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και της ΕΕ, παρεξηγούνται.

Ο λόγος για τους «κυβερνητικούς εκπροσώπους» της ΝΔ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αναφερόμαστε στον Κορκίδη της ΕΣΕΕ, στον Τζίβα των καθαριστηρίων και στον Λυμπερόπουλο των ταξί.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ενώ πρωτοστατεί στις μειώσεις μισθών των εργαζομένων, στη φοροληστεία, ταυτόχρονα καλούσε σε «συνδικαλιστική ησυχία» ενόψει της ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθαριστηρίων είναι αποκαλυπτικός. Αφού βλέπει μείωση του κύκλου εργασίας μόνο 55% στα καθαριστήρια και μιλά για «προσαρμογή» του κλάδου στην κρίση, εντοπίζει το πρόβλημα του κλάδου στο παρεμπόριο από νόμιμες και παράνομες επιχειρήσεις! (εννοεί όσους δεν πληρώνουν τους φόρους). Τελικά βρήκε και τη λύση.

Να διαχωριστούν, λέει, οι αυτοαπασχολούμενοι από όσους απασχολούν προσωπικό. Οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως λέει, δεν πληρούν ακριβώς την έννοια «επιχείρηση» σε σχέση με τη μεγάλη επιχείρηση που μπορεί να «διευρύνει την παραγωγή και την απασχόληση».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί επίσης δεν βλέπει λόγο να κινητοποιηθούν οι ταξιτζήδες αφού αυτός και η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας βρίσκονται σε μόνιμη διαβούλευση με την κυβέρνηση και το υπουργείο Συγκοινωνιών που έχει επιτυχίες. Το ταξί παρέμεινε στα χέρια του ταξιτζή.

Είναι προφανές ότι από τέτοιους εκπροσώπους στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος οι αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα.

Το μόνο που κάνουν οι εν λόγω κύριοι είναι με κατεύθυνση και σχέδιο να βάζουν πλάτη να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική με «σιγή νεκροταφείου» για τη δικομματική κυβέρνηση.

Οι χιλιάδες έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, αυτοκινητιστές χρειάζεται να καταδικάσουν αυτού του είδους τους συνδικαλιστές, όχι μόνο να τους γυρίσουν την πλάτη αλλά να τους «παύσουν» στην κυριολεξία.

Να συμβάλουν με τη μαζική τους παρουσία στην ανασυγκρότηση του κινήματος. Το δυνάμωμα της ΠΑΣΕΒΕ είναι ο μοναδικός δρόμος προοπτικής και ελπίδας για τους αυτοαπασχολούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ