Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το κίνημα να προγκήξει οργανωμένα τους χρυσαυγίτες

Τα παραδείγματα δείχνουν ότι εκεί που υπάρχει συγκροτημένα απάντηση, οι φασίστες κρύβονται στις τρύπες τους

Εργαζόμενοι και φοιτητές κάνουν πορεία στο Λαγκαδά μετά την επίθεση από χρυσαυγίτες, το Νοέμβρη του 2012
Εργαζόμενοι και φοιτητές κάνουν πορεία στο Λαγκαδά μετά την επίθεση από χρυσαυγίτες, το Νοέμβρη του 2012
Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να μπει μπροστά και οργανωμένα να απομονώσει, να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεκουμπιστεί η φασιστική οργάνωση από τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές, από σχολεία και σχολές. Οπου οι εργάτες με τα σωματεία τους και ο λαός με τους μαζικούς φορείς του στάθηκε οργανωμένα απέναντι στους θρασύδειλους χρυσαυγίτες, οι φασίστες έβαλαν την ουρά στα σκέλια και κρύφτηκαν στις τρύπες τους. Ορισμένα ενδεικτικά περιστατικά είναι και τα παρακάτω:

-- Στις 17/10/2012, συνεργείο με νεολαίους εργαζόμενους βρέθηκε έξω από το ΕΠΑΛ Γιαννιτσών με το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και δέχτηκε επίθεση από χρυσαυγίτη. Φωνάζοντας «έξω από δω παλιοκομμούνια», έφτασε να απειλεί ότι «αν δεν το κάνουν αμέσως, θα φύγουν από εκεί με κομμένα τα κεφάλια»! Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαθητές απαίτησαν από το χρυσαυγίτη να σταματήσει τις απειλές. Κάλεσαν τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ να μείνουν και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους μαθητές. Πολλοί, μάλιστα, προθυμοποιήθηκαν να μοιράσουν οι ίδιοι τα φυλλάδια.

-- Το Σεπτέμβρη του 2012, οι εργάτες στο σαπωνοποιείο του «Παπουτσάνη», δεν επέτρεψαν στους χρυσαυγίτες να περάσουν την πύλη του εργοστασίου.

-- Αρχές Νοέμβρη του 2012, τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μαθητές - μέλη της ΚΝΕ, σε εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, για την απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα. Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από το κοντινό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ, που περιφρουρούσαν την απεργία τους. Τους έτρεψαν σε φυγή αποσπώντας τα ρόπαλα που κρατούσαν. Εργαζόμενοι και φοιτητές έκαναν πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά, αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου.

-- Το Σεπτέμβρη του 2012, οι τρίτεκνοι που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, δεν επέτρεψαν να τους μιλήσει ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, που αποχώρησε κακήν κακώς.

-- Τέλη Φλεβάρη του 2013, οι χρυσαυγίτες αναζητούσαν χώρο στην Πάρο για να διοργανώσουν μάζωξη. Απευθύνθηκαν σε πολιτιστικό σύλλογο, που αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσά του. Το ίδιο έγινε και με άλλους φορείς. Εντέλει, για τη μάζωξη ήρθαν από την Αθήνα 19 χρυσαυγίτες και μαζί με ντόπιους και μεταφερόμενους, όλοι μαζί 40 άτομα, μαζεύτηκαν σε ένα κατάστημα στην Παροικιά της Πάρου. Κάτοικοι και φορείς του νησιού οργάνωσαν αμέσως συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πάνω από 500 Παριανούς, γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικούς, νεολαίους, εργαζόμενους, γεγονός πρωτόφαντο για το νησί. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του παραδοσιακού οικισμού.

-- Το Μάρτη του 2013 στην Τσαριτσάνη, οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να λερώσουν εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς το 1943. Οταν αντιλήφθηκαν τη χρυσαυγίτικη αντιπροσωπεία (είχε προσκληθεί από τον ΠΑΣΟΚο δήμαρχο Ελασσόνας), οι συγκεντρωμένοι (προσπερνώντας τους δημοτικούς συμβούλους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που «έκαναν την πάπια») αντέδρασαν και έδιωξαν τα φασιστοειδή.

-- Δεκάδες συνδικάτα και σωματεία, επιστρέφουν στα φασιστοειδή τα fax με τα οποία τους ενημερώνουν για κοινοβουλευτικές τους πρωτοβουλίες, σημειώνοντας ότι δε θέλουν να έχουν καμία σχέση με τα μαντρόσκυλα του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ