Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙ
Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Με μεγάλη συμμετοχή που κυμαίνεται από 70 - 90% συνεχίζεται η απεργία σε: ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε απεργία βρίσκονται και οι διοικητικοί στο ΤΕΙ Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου σήμερα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση.

Την 48ωρη αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κι από την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη προχωράει σε 48ωρη αναστολή του διοικητικού έργου του πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας σε ανακοίνωσή της ότι «δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά αντίθετα υπάρχει ήδη σημαντική έλλειψη προσωπικού με αρνητικές επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Ιδρύματος». Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπηρετούν 274 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες στις 7 Σχολές και τα 15 Τμήματα του Ιδρύματος.

Σε 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα των ΤΕΙ, το ΚΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη σύνοδος Πρυτάνεων για το θέμα των επικείμενων διαθεσιμοτήτων.

Παράλληλα, σήμερα, στις 11 το πρωί θα γίνει εκδήλωση, στα Προπύλαια, την οποία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής, ο Σύλλογος ΔΕΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών και ο Σύλλογος Διδακτικού, Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ