Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» η συντρόφισσα Νότα Παναγοπούλου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το θάνατο της παλαίμαχης κομμουνίστριας, που κηδεύτηκε χτες στην Καισαριανή

«Εφυγε» από τη ζωή και κηδεύτηκε χτες στο νεκροταφείο της Καισαριανής η παλαίμαχη κομμουνίστρια Νότα Παναγοπούλου, σύζυγος του ήρωα του ΚΚΕ Μπάμπη Παναγόπουλου (Μπατάκα) που δολοφονήθηκε από τους κρατικούς μηχανισμούς το 1948 στην Αθήνα. Ανακοινώνοντας το θάνατό της, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Η σ. Νότα Παναγοπούλου γεννήθηκε το 1922 στον Πειραιά από εργάτες γονείς. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1942, στην Κατοχή και έδρασε από διάφορες κομματικές θέσεις για την οργάνωση της ΕΑΜικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος. Για τη δράση της συνελήφθη και εξορίστηκε στη Χίο, στο Τρίκκερι και τη Μακρόνησο από το Γενάρη του 1948 έως τον Ιούλη του 1952. Το 1964 αποφοίτησε από την Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και πήρε το πτυχίο της λογιστικής.

Η σ. Νότα Παναγοπούλου τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, ήταν μια ανυποχώρητη και αλύγιστη κομμουνίστρια σε όλες τις δοκιμασίες. Ηταν ακατάβλητη και έως τα βαριά της γεράματα συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον κεντρικό μηχανισμό του Κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της».

Αποχαιρετώντας την χτες, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παπαλεωνίδας στάθηκε στην πορεία της «παλαίμαχης κομμουνίστριας, μιας ξεχωριστής λαϊκής αγωνίστριας, που για 71 ολόκληρα χρόνια έφερε επάξια τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ». «Φεύγεις αφήνοντας μια πλούσια κληρονομιά. Αφήνεις παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής ζωής σου. Θα σε θυμόμαστε, θα σε σκεφτόμαστε στους καθημερινούς αγώνες. Ιδιαίτερα σήμερα που η βαρβαρότητα και η σαπίλα του αστικού καθεστώτος απλώνεται παντού τέτοια παραδείγματα σαν τη ζωή σου αξίζει και επιβάλλεται να τα μετατρέπουμε σε υψηλό αγώνα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η ανιψιά της, Αιμιλία Λυμπέρη, μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως «τιμάμε τη μητέρα που στάθηκε κοντά μας από τα πρώτα μας βήματα σε αυτή τη ζωή. Τιμάμε την αγωνίστρια με τα υψηλά ιδανικά που διεκδικούσε πάντα δικαιοσύνη και ισότητα. Τον άνθρωπο με τη βαθυστόχαστη σκέψη, τη διορατική ευφυία και τη βαθιά μόρφωση. Νότα, σημαίνει φως, αγάπη, συντροφικότητα, δικαιοσύνη, προσφορά, ανιδιοτελής αγώνας, αλτρουισμός, πανανθρώπινα ιδανικά».

Δυο λόγια για την συντρόφισσα Νότα είπαν επίσης ο Λευτέρης Αναστασάκης από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και σύντροφοί της από την ΚΟΒ όπου άνηκε. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Επιθυμία της οικογένειας της σ. Νότας Παναγοπούλου ήταν αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν στο ΚΚΕ, προς τιμή του 19ου Συνεδρίου.

  • Στη μνήμη της Νότας Παναγοπούλου, ο σ. Γιάννης Παυλίδης προσφέρει, αντί για στεφάνι 20 ευρώ στο ΚΚΕ προς τιμή του 19ου Συνεδρίου και εκφράζει ένα βαθύ ευχαριστώ για τα όσα διδάχτηκε στα χρόνια της συνεργασίας τους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ