Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: «Η απασχόληση έχει μειωθεί και η ανεργία δεν παύει να αυξάνεται στην ΕΕ (...) η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών παραμένει επισφαλής, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (...) "Πολύ συχνά οι πιο φτωχοί είναι αυτοί που πλήττονται σκληρότερα", αναγνωρίζει ο ευρωπαίος επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Αντορ (...) Η ανεργία πλήττει πλέον 26,2 εκατ. ανθρώπους στην ΕΕ (...) Οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας μειώνονται ταχύτερα απ' ό,τι κατά τις προηγούμενες οικονομικές κρίσεις, επισημαίνεται στην έκθεση» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: «Αναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού, μεταφορές κεφαλαίων με το αιτιολογικό ότι προορίζονταν για "ανθρωπιστική βοήθεια", αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών ήταν μερικά από τα κόλπα που χρησιμοποίησαν (μεγάλοι) πελάτες τραπεζών της Κύπρου για να σηκώσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν (...) αποκαλύπτει το Reuters. Με τον τρόπο αυτό έφυγαν από το νησί δεκάδες, ή κατ' άλλους εκατοντάδες, εκατομμύρια ευρώ όσο ήταν κλειστές οι τράπεζες και λίγο πριν παρθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωσή τους. Τα στελέχη της ΕΕ κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου άρχισε να ζητά περισσότερα χαρτονομίσματα από όσα δήλωνε στα κεντρικά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη» (στα ΝΕΑ)

Ο ΤΖΟΓΟΣ: «Σε πορεία "κραχ" το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανω του 4,5% η πτώση» (στο ΒΗΜΑ)

ΤΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ: «Η αρχή έγινε με την Κύπρο. Το κούρεμα θα επεκταθεί σε κάθε τράπεζα χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους. Η αποκάλυψη ήρθε...» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: «Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί δεν έχουν πληρώσει μόνο για την κρίση, αλλά έχουν επίσης κερδίσει από αυτήν. Αυτή είναι η πραγματικότητα (...) τέτοιες προσπάθειες έχουν αποτύχει στο παρελθόν. Θα αποτύχουν και στο μέλλον (...) Πρέπει να θυμηθούμε τα λόγια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Λουξεμβούργου: "Οποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον στην Ευρώπη το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης μπορεί να πλανάται πλάνην οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν εξαφανιστεί, απλά κοιμούνται"» (από άρθρο του Γιάκομπ Αουγκστάιν στο «Der Spiegel» / ΗΜΕΡΗΣΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ