Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διεργασίες με τον ίδιο στόχο εντός και εκτός

Την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την πολιτική που συνυπηρέτησαν, επιδιώκουν οι υποψήφιοι διάδοχοι και οι διαγραμμένοι

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην εκλογή νέου προέδρου, με τα στελέχη του ωστόσο να στρέφουν το βλέμμα στην επόμενη μέρα και στις «συμμαχίες» που θα διαμορφωθούν ανάμεσα στα αστικά κόμματα, ενόψει των εθνικών εκλογών.

Χτες, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου έγινε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα κατατεθούν και οι υποψηφιότητες για το νέο πρόεδρο, να πραγματοποιηθεί αργότερα από τις 3 και 4 Μάρτη, που ήταν προγραμματισμένη, πιθανά στις 9 και 10 του ίδιου μήνα. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωναν χτες στελέχη του, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην εκλογή νέου προέδρου στις 18 Μάρτη.

Παράλληλα, προχωρούν και οι διεργασίες μεταξύ των διαγραμμένων βουλευτών. Ο Χ. Καστανίδης δήλωσε χτες στο «Bήμα» ότι δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, μια δήλωση που την συνδέουν με τις κινήσεις και τις επαφές που κάνει ο ίδιος, η Β. Παπανδρέου και η Λ. Κατσέλη με στόχο τη δημιουργία πολιτικού φορέα. Τα σενάρια ενισχύονται μετά και την κατηγορηματική άρνηση του Γ. Παπανδρέου, αλλά και των Ευ. Βενιζέλου, Αν. Λοβέρδου, Αν. Διαμαντοπούλου κ.ά. ακόμα και να συζητήσουν το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης με τους βουλευτές που καταψήφισαν το μνημόνιο.

Η Λ. Κατσέλη μιλώντας στο «Real FΜ», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας νέας πολιτικής κίνησης, στην οποία θα συμμετέχει και η ίδια, αναφέροντας: «Το κάθε στέλεχος σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχει κύρος, χωρίς καμπούρες και αρχηγιλίκι» και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε «ανοιχτή επαφή» με πολλά στελέχη όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, σε όλη την Ελλάδα. Σχολιάζοντας παράλληλα την πρόταση του Αν. Λοβέρδου για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μετά τις εκλογές, ακόμη και με τον Α. Σαμαρά πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «ο κ. Λοβέρδος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, το ΠΑΣΟΚ έχει απομακρυνθεί από τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ