Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν την 69η επέτειο της ΕΠΟΝ

Κατάθεση στεφάνων χτες στον Αγνωστο Στρατιώτη, από την ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, την ΠΕΑΦΕ, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη
Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη
Με μια σεμνή τελετή και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και σε άλλους τόπους θυσίας (γωνία Πανεπιστημίου και Ομήρου, Πανεπιστήμιο), η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, η ΠΕΑΦΕ και η ΚΝΕ τίμησαν την 69η Επέτειο ίδρυσης της θρυλικής ΕΠΟΝ (23 Φλεβάρη 1943). Στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, κατέθεσε και ο Θέμης Γκιώνης, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι αγωνιστές και οι φίλοι της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι φίλοι της ΕΠΟΝ, έφτασαν στο χώρο του Συντάγματος με τα συνθήματα και τα λάβαρα των Οργανώσεών τους. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιώργης Μωραΐτης, αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στάθηκε στη μεγάλη προσφορά της ΕΠΟΝ, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών (ΟΚΝΕ) και συνένωσε στον κοινό αγώνα ενάντια στον κατακτητή όλες τις νεολαίες που αγωνίζονταν για την απελευθέρωση της χώρας.

«Μεγάλη Ιστορία, μεγάλες οι θυσίες και επίκαιρο το μήνυμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο ομιλητής και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ που ήταν ο δημιουργός, ο οργανωτής, ο καθοδηγητής και αιμοδότης του μεγάλου έπους της Αντίστασης, βρίσκεται και σήμερα στην πρωτοπορία του αγώνα, για να σπάσουμε τα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, τρόικας, ΕΕ και ΔΝΤ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ