Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ψήνει» τη μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Πληθαίνουν οι δηλώσεις στελεχών, που προτείνουν ακόμα και κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα

Την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νέου μνημονίου που χρεοκοπεί ανεξέλεγκτα το λαό εγγυάται η ηγεσία της ΝΔ και την ίδια στιγμή προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να συνεχιστεί η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ξεκαθάρισε ότι όταν η ΝΔ πάρει τα ηνία μετά τις εκλογές, θα εφαρμόσει μέχρι τέλους τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, τα οποία μάλιστα θα εμπλουτίσει με συμπληρωματικά, για ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τα προβλήματα αν κερδίσει τις εκλογές, ο Γ. Μιχελάκης τόνισε ότι «θα υπάρξουν συνεχείς διαπραγματεύσεις για πολλά θέματα, όπως είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η μείωση του συνολικού κόστους εργασίας», επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστεί το σφαγείο στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Από την άλλη, προσπάθησε να καλλιεργήσει προσδοκίες για «τροποποιήσεις» που θα γίνουν στο μέλλον στην εφαρμοζόμενη πολιτική, εξαιτίας της αλλαγής των συσχετισμών στην ΕΕ! «Μπορεί να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη που να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και να αλλάξουν τις πολιτικές που εφαρμόζονται», υποστήριξε χαρακτηριστικά, κρύβοντας ότι η κυρίαρχη πολιτική δεν είναι θέμα διαχείρισης και συσχετισμών στο στρατόπεδο των αστών, αλλά υπαγορεύεται απο τις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων, τις οποίες υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι εταίροι τους στις ευρωπαϊκές ομάδες.

Την ίδια στιγμή, μια σειρά στελεχών της ΝΔ δηλώνουν ανοιχτά ότι μετά τις εκλογές θα συνεχιστεί η κυβερνητική συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η ΝΔ επιδιώκει μια ισχυρή λαϊκή εντολή, ωστόσο θα πρέπει να διαχειριστούμε με ευθύνη την όποια εντολή», δήλωσε (στον «Realfm») ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας με νόημα ότι η ΝΔ έχει δώσει εξετάσεις στην κατεύθυνση αυτή. «Ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση θα προκύψει στις επόμενες εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση να έχουμε, που είναι ο στόχος της ΝΔ, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούμε διότι δεν μπορεί ο τόπος να συνεχίσει να είναι ένα "απέραντο φρενοκομείο"», υπερακόντισε ο Κ. Χατζηδάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ευθέως ότι «με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα πλαίσιο συνεργασίας και υπάρχει και μια ταύτιση στόχων», ενώ πρότεινε στη νέα συμμαχική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας να συμμετέχουν και άλλα κόμματα του κεφαλαίου. «Την επόμενη των εκλογών σίγουρα θα πρέπει να βρούμε κοινούς τρόπους συνεννόησης με όποια κόμματα και όσα βρεθούν μέσα στη Βουλή», δήλωσε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιτελείο της Συγγρού επεξεργάζεται προτάσεις προκειμένου η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ να κατοχυρωθεί «θεσμικά», ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματική. Στην κατεύθυνση αυτή ο Β. Μεϊμαράκης προτείνει τη σύσταση μίας δικομματικής επιτροπής αμέσως μετά τις εκλογές, η οποία θα επεξεργασθεί «με σοβαρότητα και με στοιχεία», ένα τριετές κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ