Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Σταθερότητα και επιμονή στην ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Από την τοποθέτηση του γγ του ΠΣΕ στις εργασίες της Συνάντησης

Ο Θανάσης Παφίλης, μιλώντας εκ μέρους του ΠΣΕ, του οποίου είναι γενικός γραμματέας, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Κοινός στόχος ΕΕ και ΝΑΤΟ με το "σχέδιο εκδημοκρατισμού της Μέσης Ανατολής", είναι ο πλήρης έλεγχος της περιοχής και το χτύπημα κάθε κινήματος ή χώρας που αντιστέκεται. Οι λαοί και τα κινήματα δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για το ρόλο των ιμπεριαλιστών. Ολοι μαζί είναι κατά των λαών και ταυτόχρονα ανταγωνίζονται στη μοιρασιά ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος. Σήμερα αυτό είναι ακόμα πιο φανερό και με τις εξελίξεις που έχουμε.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου και εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην περιοχή: Η ιμπεριαλιστική στρατηγική, η όξυνση των ανταγωνισμών που σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης γίνεται πιο επικίνδυνη και ανακινεί θέματα αλλαγής συνόρων. Χρησιμοποιεί μειονότητες στη λογική του "διαίρει και βασίλευε". Χρησιμοποιεί τον εθνικισμό ή τον κοσμοπολιτισμό, ανάλογα με την περίπτωση. Δεν αποκλείει, αλλά αντίθετα θα επιδιώξει και νέες πολεμικές συγκρούσεις. Εκτός από τη Λιβύη, υπάρχουν έτοιμα σχέδια και κατά του Ιράν από ΗΠΑ και Ισραήλ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό σύστημα πρέπει με σταθερότητα και επιμονή, σε στενή συνεργασία με τα κινήματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των γυναικών, να εστιάσει την προσοχή του στη συνένωση του λαϊκού κινήματος όλων των χωρών. Να συγκρουστεί με τις αιτίες που γεννούν την κατάσταση, δηλαδή με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι λαοί, αλλά λαοί που υποφέρουν από την ίδια αιτία, την εκμετάλλευση του κεφαλαίου και τον ιμπεριαλισμό.

Αξιοποιώντας λοιπόν την ιστορική πείρα, οι όποιες αυταπάτες δημιουργήθηκαν για τον "εξανθρωπισμό" της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας διαλύονται. Η πραγματικότητα βοά. Φαίνεται πού οδηγεί την ανθρωπότητα ο ιμπεριαλισμός. Είναι ανάγκη, χωρίς ταλαντεύσεις, να δυναμώσει η πάλη κατά της πλουτοκρατίας, κατά των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, κατά των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, ώστε να συγκροτηθεί σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο ένα ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα συγκεντρώνει λαϊκές δυνάμεις στο στόχο της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ