Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα

Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί κάθε φοιτητή και σπουδαστή να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Λιβύης και να συμμετάσχει σήμερα, Δευτέρα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει, στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι. Η ανακοίνωση του ΜΑΣ έχει ως εξής:

«Ξεσηκωμός ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταδικάζει και καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας και της ΕΕ στη Λιβύη.

Απαιτούμε καμία εμπλοκή της Ελλάδας. Να γυρίσουν αμέσως εντός συνόρων οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Να μη χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και ο εναέριος χώρος για να περάσουν ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ ήδη έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο μακέλεμα του λιβυκού λαού. Τα περί "ανθρωπισμού" που επικαλούνται, καλύτερα να τα αφήσουν.

Γνωρίσαμε τον "ανθρωπισμό" τους:

  • Οταν υπέγραφαν τους βομβαρδισμούς σε Γιουγκοσλαβία.
  • Οταν έκαναν τη χώρα ορμητήριο για τα γεράκια του πολέμου κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
  • Οταν τα πανεπιστήμιά τους δούλευαν και δουλεύουν για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.
  • Το ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστών είναι μόνο για τα πετρέλαια της Λιβύης και για τίποτα άλλο. Μόνο ο λαός της Λιβύης είναι αρμόδιος να λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Καλούμε κάθε φοιτητή και σπουδαστή να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Λιβύης. Αυτοί που επιτίθενται στη Λιβύη είναι οι ίδιοι που τσακίζουν με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση εμάς και τις οικογένειές μας, που φέρνουν το μνημόνιο διαρκείας, που φέρνουν το νόμο - πλαίσιο, που καταργούν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, που στήνουν επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο και για τον ελληνικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ