Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Συγκεντρώσεις καταδίκης και αλληλεγγύης

MotionTeam

Την καταδίκη στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και την αλληλεγγύη του στο λιβυκό λαό εξέφρασε χτες βράδυ ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Παρά τη βροχή, συγκρότησαν μια μεγάλη και μαχητική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση - πορεία που ξεκίνησε από το χώρο της συγκέντρωσης, μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου και με ενδιάμεσους σταθμούς το γαλλικό και το αμερικάνικο προξενείο, σάλπισε τον ξεσηκωμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Με τα πανό και τα συνθήματα, απαίτησαν απεμπλοκή της Ελλάδας από το νέο μακελειό που εξαπολύθηκε για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τους πολέμους για την πλουτοκρατία», βροντοφώναξαν και διακήρυξαν: «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ. «Οι λαοί γενικότερα της Βόρειας Αφρικής έχουν μεγάλη πείρα από την εμπλοκή των ιμπεριαλιστών στα εσωτερικά τους, οι "εισαγόμενοι σωτήρες" και οι επεμβάσεις όχι μόνο δεν τους απελευθερώνουν από τα δεσμά των προηγούμενων αυταρχικών καθεστώτων, αλλά τους ετοιμάζουν νέα πιο σύνθετα κι αφόρητα», σημείωσε μεταξύ άλλων. Αναφέρθηκε στο νέο ρόλο των ένοπλων δυνάμεων της χώρας μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν την αναγνωρίζει και κάλεσε και το λαό να μην την αναγνωρίσει. Κατέληξε σημειώνοντας: «Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα έχουν και το χρέος και τη δύναμη να αντιταχθούν και να εμποδίσουν την υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών.

Μπροστά στο έγκλημα που συντελείται, το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Καμία εμπλοκή της χώρας με στρατιωτικά μέσα και Ελληνες φαντάρους».

Η μαχητική διαδήλωση που ακολούθησε σταμάτησε αρχικά έξω από το προξενείο της Γαλλίας και στη συνέχεια έξω από το προξενείο των ΗΠΑ όπου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τις σημαίες των δύο χωρών και κατήγγειλαν το ρόλο τους στη νέα γκαγκστερική επέμβαση σε βάρος του λαού της Λιβύης.

Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης στην Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τις Σέρρες, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ